CTP Iasi scumpeste biletele de calatorie, iar amenzile se vor dubla

0
155

Compania de Transport Public (CTP) va majora preţul biletelor de călătorie cu până la 20%. Reprezentantii companiei sustin ca aceasta crestere va afecta doar pretul biletelor, nu si al abonamentelor de calatorie. Pe raza municipiului Iaşi, preţul unei călătorii cu mijloacele CTP va fi 3,5 lei faţă de 3 lei, iar tichetul cu două călătorii va fi 7 lei. În ambele cazuri, este păstrată valabilitatea de 120 minute. O alta modificare vizeaza amenzile de călătorie. Calatorii care vor fi depistaţi fără bilet valabil vor plăti o amendă de 99 lei faţă de 50 lei cat este în prezent.
Aceste majorari de preturi vor intra în vigoare după ce Consiliul Local Iaşi va aproba o hotărâre în acest sens, cel mai probabil la sfarsitul acestei luni.
În cazul biletelor valabile în zona metrolitană, preţul unei călătorii va ajunge la 8 lei, faţă de 7 lei în prezent, ceea ce înseamnă o creştere de peste 14%, iar tichetul cu două călătorii va fi de 14 lei, faţă de 12 lei în prezent (o creştere de peste 16%). În ambele situaţii, este păstrată valabilitatea de 180 minute. În ceea ce priveşte biletul care asigură transportul unui călător din comuna limitrofă până la punctul de debarcare din municipiul Iaşi, preţul unui astfel de tichet va creşte de la 5 la 6 lei (o creştere de 20%), cu o valabilitate tot de 120 minute.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here