Cubanezi surprinsi dupa ce au trecut fraudulos Prutul cu intentia de a ajunge in Spania

0
40

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași au depistat doi cetățeni cubanezi care au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice cu intenția de a ajunge în Spania.

În data de 03 aprilie a.c., în jurul orei 03.15, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iaşi – ITPF Iaşi, a observat prin intermediul tehnicii specifice de supraveghere ce funcționează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră  Golăești, două persoane care nu-și justificau prezența în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au procedat la interceptarea și legitimarea persoanele în cauză. Deoarece acestea au declarat verbal că sunt cetățeni cubanezi și nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iași feroviar, în vederea continuării cercetărilor.

Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză  au fost efectuate în comun.

În urma verificărilor efectuate împreună cu polițiștii de frontieră din Republica Moldova și din declarațiile persoanelor, politistii de frontiera ieseni au stabilit că acestea sunt doi cetățeni din Cuba, în vârstă de 22, respectiv 27 de ani și au trecut râul Prut folosindu-se de o barcă pneumatică, cu intenția de a ajunge în Spania la o rudă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoanele au fost preluate de către autorităţile de frontieră ale statului vecin în baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 70