Cultura ieseana are nevoie de sustinerea unei deputate blonde, asa cum politicii italiene i-a trebuit o Ciocciolina

0
57

Proiectul “Iaşi, Capitală Europeană a Culturii” si-a gasit un nou sustinator. Precum dracii care pica in turbinca lui Ivan, asa si pesedistii isi anunta pe rand sustinerea pentru acest ambitios proiect despre care nimeni nu stie nimic, fiind poate adresat celor mai eruditi dintre alesi.
Oricare cetăţean roman cu un minim bagaj de educaţie şi cu o cultură generală de nivel mediu ştie că oraşul Iaşi a fost şi este polul culturii romaneşti. Şi nu de azi, de ieri, ci de vreo două secole. Vreau să spun că renumele de eleganţă şi rafinament cultural al Iaşilor nu este o chestiune de răspandire locală ci un renume naţional bine stabilt.
Las deoparte faptul că, în Iaşi, clădirile-monument – numeroase şi, în mare măsură, frumos restaurate – se află, practic, pe toate străzile vechiului oraş, dar avem monumente istorice, muzee şi case memoriale, statui şi parcuri cu care s-ar mândri orice urbe europeană.
Dincolo de această zestre istorico-culturală, „la Iaşi se întâmplă lucruri” cum îmi place mie adesea să spun. Viaţa culturală a Iaşilor este bogată şi diversă fie că este vorba despre festivaluri dedicate cărţii, teatrului, artelor plastice, filmului şi muzicii. Viaţa culturală a Iaşilor este vie şi fecundă.
În această ordine de idei, proiectul „Iaşi, Capitală Europeană a Culturii” mi se pare foarte important. Avem şansa ca, în 2021, oraşului nostru să i se recunoască valoarea şi longevitatea culturală. Îi rog, aşadar, pe toţi prietenii mei să îşi exprime opiniile, să facă propuneri şi să îşi manifeste adeziunea la acest proiect. De azi înainte, eu voi semna Cristina Nichita – deputată de Iaşi – susţinătoare a proiectului Iaşi, Capitală Europeană a Culturii. Vă rog pe toţi să faceţi la fel!”, semneaza Cristina Nichita – deputată de Iaşi – susţinătoare a proiectului Iaşi, Capitală Europeană a Culturii.

Mirific! Un discurs ce aminteste de frunza lui Udrea sau de discursul metafizic al unui boxer dupa knock-out.

nechita2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − = 9