Cum poți scana un document cu telefonul tău mobil

0
54

În cazul în care nu ai la îndemână un calculator la care să fie legat un astfel de dispozitiv de sine stătător scanarea documentelor este un lucru pe care îl poți face în ziua de azi foarte ușor. Pentru asta nu ai nevoie decât de smartphone-ul din dotare și de una dintre aplicațiile disponibile în Magazin Play și Apple Store. Cum poți să faci asta îți vom spune în cele ce urmează.
Cum scanezi un document cu un telefon cu Android
Dacă deții un telefon cu sistem de operare Android și vrei să scanezi un document poți face această operațiune folosind aplicația Google Drive, care vine „by default” pe aceste dispozitive. Pentru asta, trebuie să urmezi câțiva pași foarte simpli, după cum urmează:
Deschide aplicația Google Drive și dă click pe semnulsituat în colțul din dreapta-jos;
Selectează funcția Scanare apoi fotografiază documentul pe care vrei să-l scanezi și apasă butonul Gata;
După ce ai confirmat operațiunea poți edita documentul scanat;
La final, apasă butonul Terminat .
Operațiunea de scanare este similară în cazul telefoanelor care rulează sistemul de operare iOS, însă în acest caz vei folosi aplicația Notițe. Pentru a efectua scanarea unui document folosind un iPhone va trebui să parcurgi următoarele etape:
Deschide aplicația Notițe și apasă simbolul „+” pentru a creea o notiță nouă sau deschide una existentă;
Apoi atinge simbolul Camera și selectează opțiunea Scanare Documente ;
Poziționează documentul în dreptul camerei pe o suprafață plană și fotografiază-l;
Dacă telefonul este în modul Automat, documentul va fi scanat automat. Dacă trebuie să scanezi manual, atinge butonul Obturator sau unul dintre butoanele pentru volum; Trage colțurile pentru a potrivi scanarea în pagină și selectează opțiunea Păstrați scanarea;
Atinge Salvați sau adaugă scanări suplimentare la document. Trebuie să știi că aplicația Notițe îți permite să editezi imaginile scanate. Poți inclusiv să adaugi mai multe pagini, să schimbi culoarea sau să adaugi note scrise de mână.
Care sunt cele mai bune aplicații pentru scanarea unui document cu telefonul mobil
CamScanner

Această aplicație are toate funcțiile care te ajută să scanezi orice tip de document, rapid și eficient. Este foarte ușor de utilizat și beneficiază de funcția de decupare inteligentă (smart cropping) și auto optimizare (auto enhencement) Adobe Scan. Este una dintre cele mai bune aplicații de scanare a documentelor, care permite salvarea documentelor in format PDF.
EasyScanner
Este o aplicație de scanat foarte ușor de utilizat, care oferă utilizatorilor funcții de recunoaștere text și salvare documente în format PDF și fotografie.
TapScanner
Oferă posibilitatea de scanare în format PDF sau imagine. După închiderea ferestrei, poți începe scanarea documentului. Versiunea „full” este contra cost, însă oferă un „free trial” pentru trei zile.
Microsoft Office Lens
Permite salvarea documentelor nu doar în format PDF, ci și în format Word sau Power Point. Necesită cont Microsoft pe telefon și, de asemenea, instalarea pachetului Office pe smartphone.
Sursa: Libertatea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 − 44 =