Cum se va desfasura hramul Sfintei Parascheva de la Iasi. Cenzorii sarbatorii, primii care vor pupa moastele

0
48

Primăria Municipiului Iași a luat o serie de măsuri pentru buna organizare a sărbătorii religioase ocazionate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Astfel, în zilele de marți, 13 octombrie, și miercuri, 14 octombrie, circulația rutieră va fi închisă / restricționată pe străzile Col. Langa, Arh. G. M. Cantacuzino și Iordachi Lozonschi, precum și pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (între Casa Modei și str. I. C. Brătianu), str. Agatha Bârsescu (până la intersecția cu str. Mănăstirea Dancu) și str. I. C. Brătianu (până la intersecție cu str. Cuza Vodă).

 Miercuri, 14 octombrie, arealul de desfășurare a slujbei și adunării religioase va fi extins, în funcție de necesități, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (între str. A. Panu și Casa Modei), pe esplanada și în parcarea Teatrul Național și pe str. I. C. Brătianu și str. A. Bârsescu.

În calitate de organizator al evenimentului, Mitropolia Moldovei și Bucovinei va lua toate măsurile de distanțare fizică și de protecție sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, conform actelor normative și hotărârilor Comitetelor pentru Situații de Urgență în vigoare.

În altă ordine de idei, în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie, începând cu o jumătate de oră înainte de Sfânta Liturghie și până după jumătate de oră după aceasta, va fi interzisă orice activitate comercială la căsuțele și terasele de pe pietonalul și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier și Poliția Locală Iași vor lua deciziile privind restricționarea  / închiderea circulației rutiere, în funcție de necesități, în zona de desfășurare a evenimentelor religioase, precum și celelalte măsuri de ordine și siguranță publice.

 Slujba de miercuri, 14 octombrie, va fi organizată pe o scenă amenajată în curtea Catedralei Mitropolitane, spre pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Participarea va fi permisă doar pe scaune, în limită a 500, acestea fiind puse la dispoziție de Primăria Municipiului Iași, așezat, cu păstrarea distanței fizice și cu mască de protecție. Pentru a veni în sprijinul ieșenilor municipalitatea va organiza zone de urmărire a slujbei în Piața Unirii și în Piața Palatului Culturii, unde vor fi puse câte 250 de scaune, precum și ecrane video și sisteme de sonorizare.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 − = 30