Cum va fi vremea în mini-vacanta de 1 Mai

0
76

Chiar dacă schimbarea vremii, din ultimele zile, i-a făcut pe multi să se astepte la ce-i mai rău în mini-vacanta de 1 Mai, meteorologii vin, totusi, cu vesti bune. Nu va fi cel mai însorit sau călduros început de sezon de care puteam avea parte, dar nici nu se poate spune că vremea poate da chiar toate planurile peste cap.
Astfel, prognoza arată că temperaturile încep să crească chiar de vineri, până la maxime cuprinse între 16 grade, în zona Deltei, si 25 de grade, în sudul Munteniei si al Olteniei.
Pe litoral, maximele vor atinge, în acest weekend, 18-20, poate chiar 21 de grade. În acelasi timp, cei care preferă să petreacă weekend-ul la munte trebuie să stie că termometrele vor indica cel mult 16 grade Celsius.
Nu vor lipsi orele cu soare, dar nici ploile, asa că pregătiti-vă să înfruntati si intervalele cu precipitatii. Vestea bună este, însă, că vineri va fi vorba despre ploi de scurtă durată, înregistrate pe arii restrânse, în special după-amiaza, la munte, în Dobrogea si Moldova. Potrivit meteorologilor, precipitatiile ar putea apărea si în zona litoralului, mai ales după-amiaza. În general, însă, va fi vorba despre înnorări de scurtă durată si, cel mult, câtiva stropi de ploaie, după care soarele va iesi din nou. Nici vântul nu le va crea probleme celor care se află în aceste zile la mare.
În noaptea de vineri spre sâmbătă se va înregistra o instabilitate accentuată, cu ploi pe arii extinse, însotite de descărcări electrice, mai ales în vest, nord vest si în centru. Si în cursul zilei de sâmbătă vremea va fi instabilă în aceste regiuni, dar si la munte. Duminică avem parte de vreme ceva mai frumoasă si numai la munte mai există sanse de ploaie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here