Dan Lungu solicită primarilor din județul Iași să achiziționeze tablete pentru ca elevii să poată participa la școala online

0
67

Dan Lungu, senator USR de Iași, a trimis o scrisoare deschisă primarilor din județul Iași, prin intermediul căreia le-a solicitat acestora să renunțe la finanțarea evenimentelor locale și a cheltuielilor mai puțin urgente din această perioadă, în favoarea achiziționării tabletelor și abonamentelor la internet pentru elevii care nu pot participa la școala online.

La nivelul satelor județului Iași, există un total de 11.807 de elevi care nu au acces la internet și un număr de 10.964 care nu au acces nici la un dispozitiv care să poată fi conectat la internet, pentru a participa la lecții. Cifrele provin dintr-un răspuns al Ministerului Educației, Cristina Monica Anisie, trimis senatorului USR Dan Lungu în urma adresării unei întrebări referitoare la situația elevilor care pot participa activ la cursurile online în aceste luni.

„Așadar, întrucât la nivelul județului Iași există deja două administrații ale unor comune, Tătăruși și Lespezi, care au anunțat că vor lansa proceduri pentru achiziționarea de tablete și abonamente de trafic de date pentru elevii care nu au aceste resurse din satele lor, vă rog și pe dumneavoastră să luați în considerare această posibilitate. În acest an, prioritățile din comunitatea din care faceți parte s-au schimbat, iar sprijinul acordat educației trebuie întotdeauna să primeze. Prin urmare, vă rog ca, dacă aveți posibilitatea, să renunțați la finanțarea unor evenimente locale sau la alte cheltuieli care nu sunt atât de urgente, în favoarea sprijinirii elevilor”, a precizat senatorul USR Dan Lungu în scrisoarea trimisă primarilor din comunele ieșene.

Până la momentul actual, echipa proiectului „Până hăt de carte!” derulat de cabinetul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu, a strâns cu ajutorul donatorilor din comunitatea ieșeană și membrilor USR Iași, 33 de dispozitive – 18 laptopuri, 7 calculatoare, 5 tablete și 3 smartphone-uri – pe care le-a redirecționat elevilor din comunele Cotnari, Ciortești, Grajduri, Ipatele, Schitu Duca și Andrieșeni. Dispozitivele strânse din următoarele donații se vor îndrepta către elevii din comuna Dolhești.

Colecta continuă, iar donațiile pentru elevii din satele ieșene pot fi făcute în continuare la sediul cabinetului parlamentar (adresa: str. Grigore Ureche, Bl. Walter Mărăcineanu, Nr. 3., Mezanin, Iaşi). Pentru mai multe detalii, puteți contacta membrii echipei la adresa de e-mail cabinet.senator.danlungu@gmail.com sau apelând numărul de telefon 0725 321 313.

Marius GAVRILESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here