Daniel Horodniceanu cere CSM să revină la Iași după încetarea mandatului de procuror-şef al DIICOT

0
61

Șeful DIICOT vrea să renunțe la funcție. Daniel Horodniceanu a cerut CSM să revină la Serviciul teritorial Iaşi pe o funcţie de execuţie, notează Agerpres. Astfel, secția pentru procurori a CSM urmează să discute această cerere.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT încetează în luna mai, iar ministrul Justiţiei este cel care propune reînnoirea mandatelor procurorilor-şefi. Deocamdată, ministrul Tudorel Toader nu a anunţat dacă îl va propune pe Horodniceanu pentru un nou mandat.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Pe 19 mai 2015, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror-şef al DIICOT, la propunerea lui Robert Cazanciuc, ministrului Justiţiei la acea vreme. Anterior, Daniel Horodniceanu a condus Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here