Daniel Sandru se retrage din Fundatia “Iasi, Capitala Culturala Europeana”. “Statutul de prorector al UPA nu imi permite”

0
65

Prorectorul Universitatii “Petre Andrei”, prof. univ. Daniel Sandru, a anuntat ca refuza sa faca parte din componenta Consiliului Director al Fundatia “Iasi, Capitala Culturala Europeana”. Acesta a invocat faptul ca fost nevoit sa ia aceasta decizie in urma solicitarii facute de conducerea Fundatiei de a prezenta documentele personale necesare pentru modificarea in justitie a componentei Consiliului Director al FICCE, organism in care, in conformitate cu Hotararea Consiliului Local, a fost propus ca membru din partea societatii civile in luna iunie 2015, in conditiile in care actualul sau statut in cadrul UPA Iasi, institutie la nivelul careia, incepand cu data de 15 septembrie 2015, ocupa functia de protrector, nu ii mai permite sa dea curs acestei invitatii.

Principalul motiv este dat de faptul ca in numele Universitatii “Petre Andrei” din Iasi a fost depus, ca urmare a solicitarii adresate de FICCE in luna septembrie 2015 tuturor institutiilor culturale si academice iesene, un proiect cultural care a intrat in competitia pentru configurarea agendei culturale in perspective anului 2021. Intrucat pozitia de prorector reprezinta o functie de conducere la nivelul UPA, acceptarea calitatii de membru in Consiliul Director al FICCE m-ar plasa intr-o situatie de conflict de interese, ceea ce, in mod evident, nu intentionez, atat din punct de vedere legal, cat si din punct de vedere moral”, si-a motivat refuzul, prorectorul Daniel Sandru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here