Dansul Delhi, cea mai nouă producție a lui Radu Afrim, pe scena Teatrului la Cub

0
42

Pe 22 și 23 februarie, la Teatru³ (Teatru la Cub), de la ora 19:00, va avea loc cea de-a șasea premieră a actualei stagiuni a Teatrului Național Iași.

După 2 ani de la incontestabilul succes al spectacolului Măcelăria lui Iov, regizorul Radu Afrim se întoarce pe aceeași scenă ofertantă a Teatrului³. De această dată, cu o piesă a dramaturgului Ivan Vîrîpaev, inițiatorul mișcării artistice Oxygen, continuatorul fenomenului Noua Dramă din Rusia: “Dansul Delhi” – Șapte piese într-un act.

Din distributie fac parte actorii: Ada Lupu, Tatiana Ionesi, Dumitru Georgescu/Dan Prisacariu, Pușa Darie, Livia Iorga si Marina Munteanu

“Dansul Delhi” poate fi văzut ca un spectacol format din șapte piese întrun act (cu titluri scrise înainte de fiecare piesă) însă eu nu exclud nici varianta unei singure piese în șapte acte. Am repetat împreună cu actorii ținând cont de ambele posibilități. Uneori, la repetiții, stăteam cu toții pe malul heleșteului unei logici ademenitoare gata să intram în apa lui, care-ți trece peste cap  și peste mâini, deși aveam în spatele nostru o mare de posibilități. Aceasta e o piesa despre inimă, nu despre creier. Este despre a’ți asculta bătăile inimii. Tot timpul. Pentru ca aceasta e muzica pe care noi dansăm. Poveştile lui Vîrîpaev sunt spuse în buclă, destinele și cuvintele se repetă. Sunt aceleași întâmplări cu alte trupuri care se învârt ca în tabloul lui Burne-Jones si din când în când mai coboară pe insula morții, pentru o moarte mai scurtă sau mai lungă.” , a spus Radu Afrim. 

Luna viitoare, spectacolul este programat pe 9, 10 și 31 martie, la ora 19:00, la Teatru³. Bilete: Agenția Teatrală (tel. 0232 255999), www.teatrulnationaliasi.rowww.entertix.rowww.myticket.ro sau de la librăriile Cărturești și punctele de informare de la Carrefour.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =