“Dansul Delhi”, in selectia pentru Festivalul National de Teatru

0
44

„Dansul Delhi”, spectacolul Teatrului Național Iași, în regia lui Radu Afrim la Teatru³, a fost ales să participe la Festivalul Național de Teatru de la București. Selecția a fost anunțată aseară, 3 iulie, de către criticul de teatru și film Marina Constantinescu, director FNT. Cea de a 29-a ediție se va desfășura între 18 – 27 octombrie, la București.

 „Opțiunea lui Radu Afrim de a construi altfel, de a decupa altfel fiecare poveste în parte, de a face ca personajele să circule aceleași personaje în lumea morții și a bolii, în lumea descoperirii de sine, a iubirii și a salvării prin artă, mi se pare un manifest extrem de tulburător și extrem de riguros făcut.” (Marina Constantinescu)

 Spectacolul a avut premiera la Iași, pe 22 februarie, anul acesta. În primăvară, pe 12 mai, „Dansul Delhi” a participat la cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad. Spectacolul de succes al Naționalului ieșean va fi reluat în toamnă, pe scena Teatrului³.

Autor: Ivan Vîrîpaev, traducere: Elvira Rîmbu, regia: Radu Afrim, scenografia: Cosmin Florea, univers sonor: Radu Afrim, video: Andrei Cozlac, asistent regie: Simona Ionelia Țăruș, distribuția: Ada Lupu, Tatiana Ionesi, Dumitru Georgescu/Dan Prisacariu, Pușa Darie, Livia Iorga, Marina Munteanu.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 2