De astăzi, elevii văd “Școala altfel”

0
80

Elevii merg cu adevărat de drag, la școală, în această săptămână. Catalogul va fi pus în cui, iar în locul orelor obișnuite vor lua parte la activități extrașcolare și extracurriculare.
Potrivit ordinului de ministru pentru aprobarea structurii anului școlar 2014 – 2015, săptămâna 6–10 aprilie 2015 din semestrul al doilea este Programului numit „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Tocmai de aceea, copiii au un program specific, chiar dacă activitățile vor fi organizate în fiecare zi lucrătoare a săptămânii menționate, acoperind cel puțin numărul de ore prevăzut în orarul obișnuit al școlii, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari, a elevilor și a cadrelor didactice în “activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor preșcolari/elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național, și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale”.
Mai puțin relaxante vor fi, însă, aceste zile pentru elevii calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. La recomandarea Ministerului, testările din cadrul acestor faze ale concursurilor sunt planificate exact în această perioadă, astfel încât participarea copiilor să nu le afecteze, acestora, participarea la cursuri, dar nici zilele de vacanță.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here