De ziua lui, scriitorul Mircea Radu Iacoban a adunat laolalta, in Palatul Roznovanu, atatia oameni de cultura cum nu a reusit Nichita in trei mandate

0
87

In aceasta dimineata, scriitorul iesean, Mircea Radu Iacoban, a facut din Sala Mare a Primariei Iasi o adevarata Mecca a culturii iesene.

Sala-

Alaturi de marele prozator, dramaturg şi publicist ieşean, care cu ocazia aniversarii a 75 de ani de viaţă a lansat si cea mai recenta carte, “Trăim o singură dată. Jurnal 2004 – 2014″, au tinut sa-i fie alaturi nume mari din cultura locala, dar si foste figuri proeminente ale politicii si administratiei locale si centraleprintre care Ion Solcanu, Ion Serbina, Lucian Vasiliu, directorul Editurii Junimea, Ioan Holban, directorul Teatrului Luceafărul, Florin Cîntic, directorul Arhivelor Natioanle Iasi, poetul Horia Zilieru, Valentin Talpalaru, Bogdan Barleanu, academicienii Mihai Cimpoi si Valeriu Cotea, criticul de artă Ştefan Oprea, poetul Nicolae Dabija, Elena Leonte si sotul acesteia, Tudor Leonte, fost secretar general al Prefecturii, Stela Fodor, director executiv Iulius Mall, Bujor Prelipcean, Virgil Babaii, Bogdan Ulmu, Liviu Bratescu, Vasile Diacon, Cassian Maria Spiridon si alti zeci de invitati.
Primarul Gheorghe Nichita i-a oferit sărbătoritului placheta Municipiului Iaşi şi Trofeul Excelsior. La randul sau, marele om de cultură ieşean le-a mulţumit celor prezenţi, foştilor săi colegi de la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri, Editura Junimea, Teatrul Luceafărul, instituţii pe care le-a condus de-a lungul vremii.

mircea radu iacoban
„Îi mulţumesc, cât se poate de sincer, oraşului Iaşi. Aici m-am născut, aici m-am şcolit, aici am muncit mai bine de cincizeci de ani. Consider că este un oraş cu un destin cu totul şi cu totul remarcabil, deosebit, în istoria veche şi contemporană a românilor. Dacă n-aş fi fost ieşean, nu aş fi putut face ce am făcut în viaţă”, a mărturisit Mircea Radu Iacoban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here