Demență sau nazism? Streinu Cercel: Bătrânii să fie izolați de familii încă trei luni, iar persoanele cu vârsta între 40-65 de ani, izolate totala!

0
50

Un proiect al unuia dintre principalele “trompete” Big Farma în România, dr.Adrian Streinu Cercel propune nici mai mult, nici mai puțin, izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor, transmite Romanian Global News.

Planul, care nu se știe exact unde poate fi încadrat, la demență sau la nazism a fost respins de Guvern.

Adrian Streinu Cercel a propus un proiect în care cere ca, în perioada de după relaxarea măsurilor de distanțare socială, bătrânii să stea izolați în continuare 12 săptămâni, informează Mediafax.
Managerul Institutului Matei Balș spune că a apărut o nouă categorie de risc, și anume 40-65 de ani.
Printre măsuri se numără separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală a persoanelor din categoria de vârstă 40 – 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.
În planului doctorului Cercel grupele de risc sunt redefinite astfel:
-Persoanele din grupa de vârstă de peste 65 de ani;
-Persoanele din grupa de vârstă 40-65 de ani;
-Persoanele cu vârstă sub 40 de ani:
-Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.
Pentru categoria de 65 de ani măsurile imediate propuse de şeful de la „Matei Balş” sunt „izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată”.
Potrivit documentului, „susţinerea va fi efectuată fie de rudele directe, indirecte fie de autorităţi şi cu ajutorul ONG-urilor”, iar monitorizarea să fie realizată de poliţia locală şi autorităţile locale.
Pentru noua grupă de risc apărută, cei între 40 – 65 de ani, proiectul lui Cercel prevede „izolare totală” acolo unde este posibil (în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie, respectiv acolo unde se poate lucra de acasă) şi decalarea programului de lucru astfel încât să înceapă munca la 7.30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here