Deputatul PSD, Camelia Gavrila, si-a prezentat primul raport de activitate parlamentara

0
62

Camelia Gavrila, deputat PSD si presedinte in Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, si-a prezentat astazi activitatea parlamentara.
Potrivit raportului de activitate prezentat, de la inceputul activitatii desfasurate ca deputat, Camelia Gavrila a sustinut 11 declaratii politice, pe langa intrebari, interpelari si adrese inaintate Guvernului, analize si puncte de vedere in relatie cu diverse comunicari de la Uniunea Europeana, cat si intrevederi, dialoguri si participari la evenimente politice, diplomatice, educationale sau culturale. Totodata, a fost implicata in activitati educationale si culturale la nivelul judetului Iasi, in tot ceea ce tine de olimpiade, concursuri, dezbateri in diferite contexte, corelate cu activitatile Comisiei pentru Dialog Social, ale Institutiei Prefectului, ale Consiliului Local Iasi si ale Consiliului Judetean Iasi.

Pe plan politic, a participat la demersurile comune ale grupului parlamentar PSD Iasi, precum realizarea Spitalului Regional de Urgente, finalizarea soselei de centura a municipiului Iasi, sustinerea coerenta si consecventa a proiectului major autostrada Iasi – Targu Mures, derularea constanta si finantarea adecvata a proiectelor de investitii din cadrul PNDL I si II, cat si la sustinerea proiectelor de infrastructura si refacerea monumentelor si cladirilor de patrimoniu din municipiul Iasi.

In domeniul educatiei a realizat modificari legislative, reforme curriculare vizand planuri si programe scolare pentru liceu si revizuirea curriculei pentru invatamantul primar si gimnaziu. De asemenea, a luat contribuit la reconfigurarea examenelor nationale in contextul unei noi legi a educatiei, urgenta unui bacalaureat diferentiat si la monitorizarea traseului absolventilor, de la gimnaziu spre licee si scoli profesionale, la finalizarea cursurilor liceale cu acces spre invatamantul superior sau spre piata muncii.

In domeniul culturii a sustinut initiativele si proiectele culturale majore ale judetului Iasi, a sustinut demersuri pentru finantarea reabilitarii Casei Beldiman, corpul B al Palatului Copiilor, monument de patrimoniu cu rol educational multiplu pentru ieseni, dar si la initierea unui program national destinat bibliotecilor caminelor culturale din mediul rural sau realizarea unor vouchere pentru carti destinate elevilor, ca o forma de incurajare a lecturii si receptivitatii culturale.

„Sunt adepta lansarii in spatiul public a unor consultări publice periodice pe teme de actualitate de interes civic la nivel local, regional, național, precum și realizarea unui newsletter pentru o mai bună comunicare cu cetățenii din Iași. Proiectul meu politic, atât în linii filosofice, conceptuale, cât și în sens pragmatic, conduce spre un Iași care își păstrează rădăcinile în istorie, în tradiție și mit, dar asumă fațete și proiecte de secol XXI, specifice unei lumi europene armonioase, deschise spre dezvoltare, cunoaștere și bunăstare”, a declarat Camelia Gavrila.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here