Descindere DNA la CJ Iasi și Școala Populară de Arte. Sunt vizati șeful CJ, Costel Alexe, mai mulți consilieri locali PNL și reprezentanți ai Primăriei Iași

0
73

Percheziții DNA, în această dimineață, la sediul Consiliului Județean Iași si Școala de Arte Populare.
Referitor la prezența reprezentanților Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași în sediul Consiliului Județean Iași, Costel Alexe a precizat pentru Ziarul de Iasi că au fost solicitate documente și informații referitoare la activitatea unor instituții din subordinea administrației județene.
Perchezițiile care au loc la CJ au ca obiect fapte de corupție, au transmis reprezentanții DNA, pentru aceeasi publicatie.
”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021. În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, este răspunsul DNA
Informațiile noi spun că percheziția este o acțiune a DNA București și se prespune că ar fi vorba de celebrul schimb de terenuri Eternitatea-Cicoarei. În acest dosar sunt anchetați șeful CJ, Costel Alexe, mai mulți consilieri locali PNL și reprezentanți ai Primăriei Iași, care au orchestrat tunul imobiliar, potrivit reporteris.ro.
Aceleași surse au mai menționat că ancheta ar viza fie schimbul de terenuri Eternitate-Cicoarei, fie domeniul de la Sculeni al familiei Alexe. O altă ipoteză este verificarea unor concursuri de angajare aranjate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here