Descinderi cu mascati si procurori DNA la Apele Romane si la doua primarii din Iasi si Suceava, pe filiera coruptilor din PNL

0
66

Procurorii DNA au făcut percheziții în această dimineață la sediul Apelor Române – filiala Iași, la Administrația Bazinală Prut Bârlad, la Primăria Victoria si Primaria Vatra Moldoviței, de unde ar fi venit prin detașare cei doi, nepoata primarului și tatăl directorului general adjunct de la Administrația Națională Apele Române.

Săptămâna trecută procurorii DNA au ridicat documente de la sediul central de la București al “Apelor Române”, iar ancheta pare să avanseze. Jurnaliștii de la Recorder au dezvăluit că, în majoritatea județelor din România, Partidul Național Liberal a instalat la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada martie 2020-2021. Alex Nedea, jurnalistul Recorder a făcut o postare pe pagina sa de socializare prin care anunța că DNA a descins în instituție. La Administația Bazinală de Apă Prut-Bârlad tocmai au descins mascații. Se fac percheziții la institutia condusă de directorul Petru Avram.

În același timp, DNA a transmis un comunicat prin care anunță că vor face publice informațiile anchetei în curând.

În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, a transmis DNA.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here