Detalii explozive din culisele sedintei PSD. Blajut a acoperit jumatate din transportul asigurat de cumatrul lui Ostaficiuc

0
76

Maricel Popa, presedintele PSD Iasi s-a lovit de cel mai cumplit boicot din istoria acestei filiale. Participarea infima a garniturii social democrate de la Iasi, la protestul de pe 9 iunie de la Bucuresti, va fi o palma grea pentru soarta lui Popa dupa 2020 in PSD. In sedinta convocata marti, Maricel Popa, un pseudo-lider „papusat” din interior de Marius Ostaficiuc si Catalin Bulgariu, a reusit cu foarte mare greutate sa stranga suma necesara pentru asigurarea transportului. Din 150 de membri ai Biroului Politic Municipal au fost prezenti la sedinta doar vreo 50, din care jumatate si-au anuntat intentia de a nu participa la miting, dintre acestia facand parte majoritatea consilierilor locali. 

De la Iasi era propus initial ca din fiecare colegiu din municipiu sa plece spre Bucuresti cate doua autocare cu membri PSD. Popa a estimat, si implicit a promis la centru, ca de la Iasi va aduce 6000 de oameni, dar nu a reusit sa straga decat o mana de pesedisti, in numar de 500. In disperare de cauza, Popa l-a somat pe Bogdan Crucianu, liderul TSD Iasi, sa faca rost de bani si de oameni cu care sa umple macar doua autocare.

Un afacerist, mai tare in punga decat toti parlamentarii PSD

Afaceristul Viorel Blajut a suportat costurile de inchiriere a patru dintre cele 10 autocare cu care se va efectua transportul protestatarilor la Bucuresti, achitand, direct din buzunar, suma de 24.000 de lei.

Diferenta de costuri a fost asigurata de parlamentarii PSD de Iasi. Cel mai putin a cotizat Tudor Chiuhodaru- 3000 de lei, restul parlamentarilor (Camelia Gavrila, Vasile Catea, Silviu Macovei, Vasile Axinte, Doru Panescu, Vasile Toma si Victorel Lupu) cotizand cu cate 5000 lei, fapt pentru care, parte dintre ei nu au mai ramas cu bani, nici macar sa isi onoreze contractele de publicitate.

Cumatrul lui Ostaficiuc, omul bun la toate

Cele 10 autocare au fost inchiriate, cu cate 6000 de lei bucata, de la firma Ro-Maryo SRL, a omului de afaceri Marius Patrascu, cumatrul lui Marius Ostaficiuc, presedintele executiv al Organizatiei Municipale PSD Iasi. Patrascu este cunoscut ca un apropiat al clanurilor PSD care s-au succedat pana acum, din care, culmea, apretat si deloc sifonat, cumatrul sau a scapat basma curata dupa fiecare audiere. Reamintim faptul ca in 2014, Patrascu si Ostaficiuc au fost ridicati de procurorii DNA si audiati intr-un dosar de fapte asimilate celor de coruptie. 

Cele 10 autocare cu membri PSD vor pleca din cartiere, sambata dimineata, la 9.30, urmand ca la ora 10.00, toate autocarele sa se intersecteze la Tehnopolis. Ulterior, convoiul se va deplasa spre Fetesti, pentru a intra in Bucuresti. Practic, pentru a evita aglomeratia de la intrarea in Bucuresti dinspre Urziceni, protestatarii vor fi olcoliti spre autostrada care face legatura intre Constanta si Bucuresti.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here