Dezastru pe drumul spre Tibanesti. Penalii lui Cornel Branza fura asfaltul de pe cel mai prost drum din judet

0
57

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a efectuat astăzi o vizită inopinată pentru a vedea stadiul şi calitatea lucrărilor de reabilitare efectuate până acum pe DJ 248A.

Maricel Popa s-a declarat total nemulţumit de situaţia gasită pe teren: „Pe tronsonul de drum dintre Voineşti şi Ţibăneşti, am găsit un dezastru. Am dat dispoziţie directorului de la Direcţia Judeţeană de Drumuri să facă demersurile pentru oprirea lucrarilor până la momentul în care va fi respectată metodologia. Nu este posibil ca grosimea stratului de asfalt să fie cu 2 cm mai mică decât în caietul de sarcini (6 cm). Am vrut să discut cu unul dintre inginerii firmei care a câştigat contractul. Din păcate, unul dintre muncitori conducea echipa care efectuează în acest moment lucrările. Se lucrează în bătaie de joc. La un metru de acostamentul drumului am găsit amestec de pământ cu emulsie şi apoi se turna asfalt. Nu  s-a frezat, nu au fost efectuate plombări înainte. Atenţionez şi directorul de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi diriginţii de şantier să fie foarte atenţi la gestionarea lucrărilor. Nu ne permitem sa ne batem joc de banii publici. Vom face plângere către instituţiile abilitate ale statului. Lucrările trebuie să fie de calitate, nu mai vreau lucrări de mântuială la drumurile judeţene. Voi fi foarte atent şi la respectarea termenelor de execuţie ale lucrărilor”.

Lucrările pentru reabilitarea celor 18.5 km pe DJ 248A (Iaşi-Voineşti-Ţibăneşti) au fost demarate săptămâna trecută şi cuprind următoarele tronsoane:

  • Voinești, între km. 14–19, pe o lungime de 4.6 km.
  • Slobozia – Țibana, între km. 25 – 33, pe o lungime de 7.4 km.
  • Țibana – Glodenii Gândului, între km 34 – 41, pe o lungime de 6,5 km.

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 6 milioane lei. Ofertantul câştigător este SC Con Ted Company SRL din Lunca Cetatuii, ce apartine omului de afaceri Cornel Branza. Durata de finalizare a lucrărilor este de 3 luni, iar garanţia de bună execuţie: 24 de luni.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

31 − = 23