Dezvaluiri incredibile de la Ambulanta! A luat mita si s-a prezentat beata clampa la sute de interventii. Sefii SJA au musamaliat totul

0
41

Caz incredibil la Serviciul Judetean de Ambulanta Iasi! Mai bine de 4 ani, o asistenta medicala a fost tinuta in brate de directorul Florin Agape, in ciuda faptului ca aceasta s-a prezentat in stare avansata de ebrietate la sute de interventii medicale. Mai mult, asistenta, Lina Manole,.a cerut si a luat mita in mai multe randuri, din partea pacientilor sau apartinatorilor acestora.

Contabila de la SJA, chemata sa ia mita de la bolnavi

Un astfel de caz, cunoscut de toti angajatii SJA,  este cel in care asistenta a preluat un caz cu un copil care avea fibrilatie atriala.

Desi trebuia sa se desplaseze in regim de urgenta catre solicitarea medicala, asistenta a inceput sa se converseze cu contabila unitatii, care tocmai iesea dupa orele de program. „Hai, tu, cu mine, ca sa iti arat ceva!”, a indemnat-o asistenta pe contabila SJA care, dupa cateva codeli, a urcat in ambulanta pregatita pentru interventia medicala, lucru interzis prin regulament. Ajunsi la locul interventiei, asistenta i-a acordat copilului, cu chiu cu vai, primul ajutor, iar apoi s-a intors catre parinti si le-a zis pe fata sa dea si ei o atentie pentru efortul facut. Parintele a ramas surprins, dar apoi a bagat mana in buzunar si i-a dat mita asistentei. „Da  doamnei doctor nu ii dati nimic?”, a intrebat asistenta, aratand spre contabila SJU”, a relatat pentru AgoraPress un angajat al SJU Iasi.

Internari repetate al dezalcoolizare si nicio penalizare

Dupa ce acestea si-au luat atentiile si au plecat, parintii s-au dezemeticit si au facut reclamatie la SJU. Asistenta a fost bagata in Comisia de Disciplina, iar Agape, baiat bun, a zis ca nu poate sa o dea afara, mai ales ca asistenta mai avea 2 ani pana la pensie, asa ca a internat-o la dezalcoolizare, fara efect insa, deoarece, dupa ce si-a reluat activitatea, aceasta a avut sute de interventii la care s-a deplasat…beata clampa.

In urma unei interventii de acest gen, relatata pe larg in cotidianul Evenimentul, asistenta a fost bagata din nou in comisie si, tot la indemnul lui Agape, si-a luat concediu medical chiar a doua zi dupa incident. De cateva luni, asistenta alcoolista a iesit la pensie, dar sistemul condus de Agape si clanul sau continua sa fie la fel de putred, nu putine fiind  cazurile in care chiar si soferii au cerut mita, iar cazurile flagrante au fost tratate de Agape doar cu avertismente.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1