DEZVALUIRI! Locotenentii lui Nichita, saltati de DNA. Vezi care este “lotul Nichita”, audiat in aceasta seara la Bucuresti

0
70

Amanta, soferul si bufonul. Acest trio ce poarta numele Adina Samson, “fata-blonda-buna-la-toate”, Eugen Chisca, seful Serviciului Administrativ, fost sofer personal al primarului Nichita si Dumitru Tomorug, director tehnic al Primariei Iasi, au fost saltati astazi de  DNA, fiind audiati la acest moment de catre DNA Bucuresti.

Acestia au fost ridicati astazi, la pachet cu seful lor, şi duşi la Bucureşti pentru audieri, în urma percheziţiilor începute dimineaţă, într-un dosar vizând fapte de corupţie, în care este implicat şi Gheorghe Nichita.

Edilul a fost ridicat, la rândul său, de către procurorii anticorupţie pentru a fi dus în Capitală, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa sa, dar şi la sediul primăriei şi la Poliţia Locală.

“Amanta”, Adina Samson, apare pe site-ul Primăriei Iaşi, drept şef serviciu în cadrul instituţiei publice, responsabilă cu activitatea de implementare, menţinere şi îmbunătăţire a sistemului de management al calităţii. In fapt, aceasta fata ingénua este dama de protocol a lui Nichita, aruncata in bratele “investitorilor strategici”, cum a fost si cazul relatiei dintre aceasta si Ionut Negoita, patronul de la Dinamo, pe vremea cand acesta prospecta preluarea echipei din Copou.

La randul sau, Eugen Chişcă,  şef Serviciu Administrativ, fost confident al lui Nichita in primele sale doua mandate, cocotat mai apoi pe acest post caldut pentru servicii diverse, a fost ridicat de procurorii DNA. De remarcat ca acesta a fost numit pe un post în SC Servicii Publice SA, care se ocupă cu spaţiile verzi în Iaşi. Ultimul, bufonul Dumitru Tomorug, este directorul general al Direcţiei Tehnice şi Investiţii de la Primărie. Acesta a fost sancţionat în 2014 cu reducerea cu 20% a salariului timp de trei luni pentru că, pe tura sa, s-a dispus marcarea în mod eronat a mai multor copaci din Parcul Expoziţiei din zona Copou, acesta având în subordine Biroul de Administrare Mediu Urban.

Aceasta functie importanta in administratia publica locala este pur decorative, munca sa “palpabila”  fiind cea de partid, de manipulare electorala.

Alaturi de cei trei, procurorii DNA mai ii audiaza in aceasta seara pe Liviu Hliboceanu, seful Politiei Locale Iasi, Georgel Grumeaza, adjunctul Politiei Locale, in locuinta caruia s-au gasit droguri, in timpul perchezitiei, Stefan Avarvarei, seful Serviciului Control Urbanism din cadrul Politiei Locale Iasi

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, începând cu luna ianuarie a acestui an primarul Gheorghe Nichita a solicitat unor angajaţi ai Poliţiei Locale Iaşi, instituţie aflată în subordinea sa, să supravegheze operativ anumite persoane, folosind personalul instituţiei şi bunurile aflate în dotarea Poliţiei Locale Iaşi.

Pentru a cunoaşte exact deplasările unor persoane despre care voia să ştie toate detaliile, Nichita i-a pus pe poliţişti să le supravegheze şi să supravegheze inclusiv persoanele cu care acestea se întâlnesc.

Anchetatorii mai spun că primarul Iaşiului le dădea dispoziţie directorului general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, şefului de serviciu, Ştefan Avarvarei să trimită poliţişti din subordine în locurile unde ştia că sunt persoanele de care era interesat şi le cerea poliţiştilor să îl ţină la curent cu toate detaliile – cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă şi de unde vin.

De asemenea, Nichita dispunea ca poliţiştii locali să acceseze inclusiv bazele de date ale instituţiei pentru a verifica autoturismele şi baza de date a evidenţei populaţiei, pentru a afla cât mai multe detalii în legătură cu proprietarii respectivelor autoturisme, cu care se întâlneau persoanele despre care Nichita dorea să le cunoască tot anturajul, susţin procurorii.

Conform surselor citate, când persoanele urmărite se aflau într-o încăpere, Nichita îi cerea lui Hliboceanu să pună un poliţist sau să stea el acolo pe toată durata în care persoana urmărită se afla în acel loc, iar acesta se conforma şi râmânea acolo chiar şi ore întregi.

”Nichita Gheorghe, profitând de funcţia deţinută, a solicitat şi a primit date care nu sunt destinate publicităţii, în afara oricăror atribuţii de serviciu, şi în îndeplinirea unui interes personal”, mai spun anchetatorii, potrivit cărora cheltuielile făcute cu folosirea maşinilor Poliţiei Locale în interesul lui Nichita erau decontate de către Hliboceanu şi Avîrdanei prin ordine de serviciu în care treceau activităţi profesionale şi deplasări profesionale, deşi în realitate foloseau maşinile Poliţiei şi combustibil pentru interesul personal al lui Nichita.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind şi lider al organizaţiei judeţene a partidului, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here