Dictatorul din Palatul Roznovanu. A inchis accesul presei in institutie si a transformat primaria in cazarma

0
66

Nu mai este nicio indoiala ca edilul Mihai Chirica este scapat de sub controlul realitatii. Din cauza cultului personalitatii care ii este alimentat permanent de supradimensionatul aparat de propaganda din Palatul Roznovanu, la care este posibil sa se fi adaugat putina insolatie, acesta a repetat astazi, obsesiv, dupa modelul liderului nord coreean, verbul „am odonat”, in locul uzualului „am dat dispozitie” . Aceasta abordare cazona se adauga ordinului primar de a se desfiinta Biroul de Presa al institutiei si de a se inchide accesul presei in primarie, cu exceptia momentelor in care au loc cuvantarilor sale.

La Iasi, transportul public se face ca pe vremea postalioanalor. Harburile care se incing vor fi retrase si inlocuite cu altele

Pe fondul caniculei care a pus stapanire pe Iasi, edilul est-moldovean a anuntat ca in transportul public, la capetele de traseu, vor fi găsite surse de apă pentru calatori.

Atunci cand temperaturile nu mai permit utilizarea unui mijloc de transport in conditii de siguranta pentru calatori, vom incerca sa-l retragem si eventual sa il inlocuim cu un alt mijloc de transport din alta tura, care este mai corespunzator”, a punctat Chirica.

Masinile de mare tonaj, interzise in municipiul Iasi pe perioada de cod portocaliu

În situația în care va interveni codul portocaliu, în contextul avertizărilor meteo, Mihai Chirica VA ORDONA interzicerea traficului greu in municipiul Iasi.

Mijloacele de transport cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe osie vor fi interzise pe toata suprafata municipiului Iasi, intre orele 10.00-20.00. Politia Rutiera si Politia Locala vor executa filtre in interiorul munciipiului, dar si la intrarile in municipiu, pentru a putea evita accesul acestor vehicule”, a spus Chirica.

Ordinele caporalului Chirica pe vreme de canicula. „O cisterna de la Salubris pentru stingerea gratarelor”

De asemeana, pe zonele de agrement se va interzice, tot printr-un ordin dictatorial, deplasarea cu masina personala, acest lucru amintind de perioada in care se circula o zi cu masina cu numere pare si o alta zi cu numere impare.

Vrem sa evitam posibilitatea izbucnirii unor incendii, asa incat, de dimineata am luat decizia de a interzice patrunderea cu vehicule în zonele de pădure, indiferent unde sunt ele pe raza municipiului Iasi, precum si instalarea de corturi, in mod neautorizat, daca zona nu permite acest lucru. De asemenea, AM DAT ORDIN ca de la structura noastra, de la Salubris, sa fie in permanenta o cisterna care poate actiona si pe timpul noptii, in situatia in care vom vedea ca au fost lasate focuri nestinse in zonele in care se practica gratarele si alte activitati legate de zona de agrement, ce presupun si prezenta focului”, a spus edilul, fara nicio noima.

Alte masuri strasnice identificate de edil se refera la udarea in mod prelungit a strazilor,, in special pe perioada de seara si noapte, si la prelungirea programului de functionare a fantanilor arteziene pana la orele 23.00. Totodata, piscinele gestionate de Primarie vor functiona pana la caderea intunericului.

Am trimis adresa catre supermaketurile din Iasi, sa acorde si ei sprijin acelor persoane care il vor cere in situatia de canicula, prin punerea la dispozitie a unei cantitati de apa potabila. Vom acorda o atentie deosebita conditiilor de vanzare din piete. AM DAT ORDIN sa fie interzisa comercializarea oricarui produs lactat, oua, carne sau derivate ale acestora care nu sunt cu instalatii de refrigerare langa locul de comercializare. Directia de Asistenta Sociala va lua legatura cu toate persoanele pe care le are IN GESTIUNE, si despre care se stie ca sunt persoane singure, pentrr asigurarea de apa minerala, sucuri si fructe””, a mai spus Chirica

Totodata, Primaria Iasi a introdus si TelVerde cu program de 24 de ore – 0232/984.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here