Din Arca lui Noe, direct la Primarie! Partidele propun doctori de animale pentru bolile administrative ale comunelor din județ

0
110

Actuala campanie electorală pentru funcțiile de primar din județ are pe alocuri o anumită tentă orwelliană. La mare căutare pentru postura de candidat sunt veterinarii, de parcă comunitățile umane din rural s-ar fi transformat în Ferme ale animalelor, precum în celebrul roman al lui George Orwell. De pildă, la Bârnova o întâlnim pe Emma Stratulat, o delicată doamnă medic veterinar, în calitatea de candidat USR pentru fotoliul de primar. În loc să aducă oameni cu viziune și proiecte concrete de infrastructură, se pare că partidul preferă personaje pricepute la castrări de dulăi și asistență de specialitate la vacile gestante. La fel procedează și PNL propunându-l pe Liviu Dulgheru, tot veterinar, la șefia primăriei din Valea Lupului. Bine, având în vedere toponimia locului, ai zice că pe unde bântuie lupul e necesară prezența unui om specialist în mamifere carnivore.

Tot prin coasta Iașului, la Schitu Duca, actualul primar și viitor candidat din partea PNL este Grigore Corciovă, a cărui diplomă îl califică drept veterinar. Acum, omul are un meci personal cu fostul primar, Mihai Mihalache supranumit Mistrețul, prin urmare par a-i fi necesare aptitudinile de tratare a rabiei porcine.

În concluzie, cam ce ar putea să facă acești candidați veterinari în fața provocărilor zilnice ale unei administrații locale? Să ademenească fondurile europene cu un pumn de grăunțe? Să stârpească corupția din primărie folosind soluții de deparazitare internă? Ar fi o idee. Iar fondurile pentru bugetul local să fie asigurate de o cloșcă cu pui de aur sau de punguța cu doi bani a unui cocoș contribuabil. Până una, alta, candidații își văd de treabă, vânzând blana ursului din pădure.

Paul LOVIN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here