Directia Generală de Asistentă Socială si Protectia Copilului Iasi (DGASPC) angajează sute de asistenti maternali

0
80

În cursul acestui an peste 70 de persoane vor putea lua în îngrijire copii aflați în sistemul de protecție. Măsura face parte din proiectul „TEAM-UP– Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” derulat de DGASPC, în cadrul căruia, până în 2023, vor fi angajați 225 de asistenți.

Scopul proiectului este reducerea numărului de copii și tineri instituționalizați.

Pentru a fi asistent maternal este nevoie de studii medii și vârsta maximă de 50 de ani. Totodată, este necesar ca atât solicitantul cât și membrii familiei sale să aibă disponibilitate și condiții pentru ocrotirea simultană sau succesivă a doi copii și un spaţiu locativ adecvat. Vor fi de asemenea evaluate modul de îndeplinire a obligaţiilor parentale, comportamentul în societate, starea de sănătate, profilul psihologic, creşterea, îngrijirea şi educarea propriilor copii.

Viitorul candidat va participa la o pregătire teoretică și practică de specialitate. Cursurile au o durată de 10 zile însumând 80 de ore de formare, din care 55 de ore de pregătire teoretică şi 25 de ore de pregătire practică. Formatorii sunt specialişti din cadrul DGASPC Iaşi (psihologi, asistenţi sociali, medici).

În evidenţa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din subordinea Consiliului Județean sunt acum aproape 800 de asistenţi maternali profesionişti (din care 627 în mediul rural) care ocrotesc 1500 de copii.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 23