Directoarea de la Palatul Copiilor, o marioneta in mana angajatelor. Claudia Ciobanu, vinovata moral pentru mortii de la Brasov

6
70

In urma tragicului accident de la Brasov, in urma caruia au murit 4 persoane – soferul cu jumatate de norma la Palatul Copiilor – Ilie Cojocaru, coordonatorul ansamblului folcloric „Cătălina” de la Palatul Copiilor din Iaşi, Cătălin Pop, soferul secund, Andrei Popa, si tanarul coregraf, Cosmin Manoila, de doar 17 ani, anchetatorii indica un prim vinovat in persoana directorului Palatului Copiilor din Iasi – Claudia Ciobanu.
Potrivit anchetatorilor, aceasta nu avea cunoştinţă cine sunt copiii care se deplasau spre festivalul de folclor de la Arad.
Directorul instituţiei, Claudia Ciobanu, a incercat sa isi ascunda ignoranta criminala in spatele unui motiv pueril, si anume acela ca profesorul care s-a ocupat de organizarea acestei deplasari catre festivalul de la Arad ar fi înaintat conducerii o listă cu mai multe nume care urmau să participe la festival, în timp ce azi-dimineaţă ar fi plecat spre Arad 25 de copii.
În autocar se aflau în mod sigur 25 de copii, doi profesori însoţitori şi doi şoferi. Eu am un tabel în care am şi câteva incertitudini, copii nu se ştiau chiar între ei pentru că sunt din două locuri, un ansamblu este alcătuit din coregraf şi copii de la balet, iar celălalat de la orchestră. Copiii de la dansuri se ştiau între ei, am reuşit să contactez unul care este în stare bună şi care mi-a confirmat prezenţa colegilor lui. Lista oficială pe care mi-a predat-o domnul profesor nu se lipeşte întru totul cu ceea ce s-a deplasat în teren. Ăsta este şi motivul ambiguităţii”, s-a sters pe maini Claudia Ciobanu.
Ce este si mai grav este faptul ca directoarea Palatului Copiilor din Iasi sustine ca institutia pe care o conduce de cateva luni, nu detine o situatie exacta cu copii care se aflau in autocar. Practic, intre Palatul Copiilor si Colegiul de Arte „Octav Bancila”, cealalta unitate de invatamant de la care proveneau membrii celui de-al doilea ansamblu, nu a existat nicio corespondenta cu privire la componenta delegatiei de copii care ar fi urmat sa participe la festivalul de la Arad.
Potrivit unor cadre didactice din cadrul Palatului Copiilor, directoarea Claudia Ciobanu nu s-ar fi implicat deloc in problemele institutiei, totul fiind lasat la latitudinea angajatilor mai vechi ai institutiei.
Pe lângă neclarităţile în legătură cu numărul copiilor care urmau să participe la festival, conducerea Palatului Copiilor nu a putut oferi explicaţii în legătură cu numărul de locuri din autocar. Aceasta a susţinut că în contractul încheiat cu firma Maxibus Trans SRL s-au cerut 33 de locuri, autocarul care a plecat dimineaţă, având 28 de locuri, dintre care 25 omologate RAR. In afara celor 4 persoane decedate, in urma accidentului au mai rezultat 26 de raniti dintre care unul foarte grav, doua surori cu rani grave si restul cu rani usoare.

accident1
Politistii din Iasi au mers, vineri dupa-amiaza, la sediul firmei Maxibus Trans SRL, pentru a face verificari in privinta contractului incheiat intre transportator si Palatul Copiilor, in conditiile in care in masina, care are 25 de locuri, erau 31 de persoane. Politistii ieseni s-au deplasat la sediul firmei Maxibus Trans SRL din satul Valea Adanca, comuna Miroslava, pentru a verifica asupra documentelor societatii.
Surse din randul anchetatorilor sustin ca va fi verificat in principal contractul incheiat de firma transportatoare cu Palatul Copiilor, in conditiile in care in masina se aflau 31 de persoane. Potrivit reprezentantilor Maxibus Trans SRL, la semnarea contractului cu Palatul Copiilor, firma transportatoare nu ar fi fost informata in privinta numarului de pasageri care urma sa faca deplasarea catre Arad. Ancheta este facuta de IPJ Brasov.

6 COMMENTS

 1. Un director al unei institutii de educatie, fie ea si non-formala, TREBUIE sa cunoasca toate detaliile unei asemenea manifestari! Este cel care, pana la urma, gireaza plecarea prin semnatura sa! O asemenea atitudine ezitanta ca cea care reiese din declaratiile doamnei director pot fi interpretate fie ca lipsa de profesionalism, fie ca dezinteres! Este vorba, pana la urma, de un accident foarte grav, soldat cu moartea unor oameni!!! CINE a ales firma de transport? Nimeni nu a impus-o, a fost o alegere, o optiune. Pe ce criterii? Pur financiare? Fiindca era cea mai ieftina? Era vorba de viata unor oameni!!! A unor copii, de a carui soarta organizatorii se fac responsabili!

 2. a-ti prezentat situatia in asa fel incat sa dati de inteles ca avem de-a face cu niste oameni iresponsabili care au organizat plecarea la arad. mai interesati-va care e adevarul de la oamenii care lucreaza zi lumina in palat si dupa aceea veniti si faceti speculatii . nimeni nu a cautat o varianta mai ieftina pentru ca nici macar nu au avut de unde alege in conditiile in care mai toate firmele din iasi aveau masinile inchiriate pentru excursiile scolare. semnatura directoarei s-a facut pe un contract pentru o masina de 33 locuri . cei de la firma nu au respectat contractul . nu mai scrieti articole la comanda unor dusmani ai palatului , ai noii directoare si a profesorului decedat in accident .

  • dar directorul trebuie sa verifice si scriptic si faptic. functia nu presupune numai salar in plus si alte avantaje. presupune responsabilitate si altele, pe care nu toata lumea le are…….

 3. De ce folositi un limbaj nedemn de profesia de jurnalist? Doamna Ciobanu nu s-a “spalat” pe maini ci a muncit non stop pentru elucidarea situatiei.
  Folositi fraze ca de parca noi nu stim cine sunt cei din Palat care stau de pomana, lipsesc de la serviciu cu zilele si saptamanile si o denigreaza pe doamna Ciobanu.
  Sa stiti ca doamna director este o persoana foarte implicata, competenta si corecta. Daca este sprijinita de colegii mai vechi care ii pot oferi anumite informatii de care e nevoie sa poata conduce institutia, acest lucru nu o face o ”marioneta”, asa cum rusinos o numiti!
  Se vede clar ca articolul a fost scris la interventia unui anumit personaj de trista amintire zis si Bau Bau, si care speculeaza in mod revoltator, o tragedie!

 4. Va rugam sa ne explicati draga REDACTIE, de ce stergeti comentariile care nu va convin. Am urmarit intentionat si ati sters cel putin 5 comentarii. Sa va fie rusine ca va faceti unealta teroristului Serban care v-a comandat articolul!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here