Directoarea Radio Iasi si-a scos angajatii in fata institutiei pentru a protesta impotriva eliminarii taxei abuzive din care si-a facut salariu de 12.000 lei pe luna

0
68

Angajatii din radioul public au iesit sa protesteze pentru menținerea taxei radio tv, propusă să fie eliminată printr-un proiect legislativ. Demersului pornit de la Bucuresti i s-au aliniat si angajatii Radio Iasi, care au fost scosi in fata sediului de catre directoarea Claudia Cracaneanu.
Actul normativ a fost adoptat de Senat săptămâna trecută, la doar şapte zile de la data depunerii, iar mâine propunerea legislativă a PSD ar urma să intre în dezbatere în plenul Camerei Deputaților. Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune a transmis că se opune acestei iniţiative. Propunerea social democraţilor a stârnit reacţii de protest şi în străinătate, reprezentanţi ai unor prestigioase instituţii media publice exprimându-şi opinia că taxa radio tv este esenţială pentru a asigura independenţa editorială a acestora”, arata angajatii Radio Iasi.
Ca aceasta taxa este una abuziva, nu mai este niciun dubiu. Ce este grotesc si imoral insa este participarea directoarei Radio Iasi la un astfel de protest, in conditiile in care aceasta incaseaza lunar o retributie de 12.000 lei, la care se adauga alte favoruri pe care si le aloca singura, precum prime de nastere de 4000 de euro, toti acesti bani provenind din acesta taxa abuziva de radio. Nu stim daca o fi mai mult moral decat penal sa bagi mana in buzunarul unui om si sa-l taxezi cu forta pentru un serviciu de care nu beneficiaza si pe care nu si-l doreste, dar o masura radicala se impune de urgenta in cazul acestei taxe obligatorii.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here