Discriminare de Ziua Femeii in caminele de batrani ale Primariei – la azilul din Bucium canta rapsozi locali, la cel din Copou canta cucuveaua

0
100

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Primăria Municipiului Iaşi va sărbători femeia prin intermediul unor evenimente socio-culturale organizate prin Direcţia de Asistenţă Socială Iași. Si cu acest prilej ies la suprafata inechitati grave de imagine, care tin de buna sau proasta conducere a celor doua camine de batrani din Iasi – cel din Bucium, condus de zeci de ani de o directoare daruita fata de asistati, si cel din Copou, condus de o directoare ajunsa pe pile, cu zero experienta in zona de asistenta sociala.
Astfel, miercuri, 8 martie, între orele 10:00 și 11:00, la Căminul de Bătrâni „Sf. Constantin și Elena” din Bucium, asezamand coordonat de Elisabeta Gheorghe, va avea loc spectacolul folcloric „8 Martie – Doamne și flori”, susținut de Brândușa Covalciuc Ciobanu, Constantin Bahrin și Petrică Remus Fandarac. La finalul manifestării studenții din ASCOR Iași vor dărui seniorilor mici simboluri ale primăverii.
In paralel, la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva”, aflat sub coordonarea Mihaelei Frasila, persoana ajunsa pe aceasta functie fara concurs, va fi organizat un program artistic (muzică, poezie, epigrame) susținut de…beneficiarii centrului rezidențial.
Sâmbătă, 11 martie, de la ora 10:30, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială și în parteneriat cu Ateneul Naţional Iaşi, va organiza, în Sala „Radu Beligan” a Ateneului, un spectacol folcloric susținut de artiști consacrați. În cadrul evenimentului 250 de femei beneficiare de alocaţie de susţinere și venit minim garantat, aflate în monitorizarea Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, vor primi ajutoare de urgenţă constând în tichete sociale cu valoarea de 120 de lei, precum și alte daruri.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here