Disperarea lui Nichita de a ramane in functia de primar, pune in pericol candidatura Iasului pentru CEaC2021

0
70

Liberalul Marius Sorin Danga a sustinut astazi, intr-o conferinta de presa, ca Iasul nu este eligibil pentru candidature la titlul de Capitală Culturală Europeană. In sustinerea afirmatiilor sale, acesta a facut trimitere criteriile de excludere, si implicit la articolul 106 alineatul (1) şi la articolele 107,108 şi 109 din Regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Uniunii Europene.

Am demonstrat ca prin staruinta d-lui primar de a ramane in functie, domnia sa face Iasul neeligibil in a-si depune candidatura. Gheorghe Nichita nu poate, fara a face un fals, sa semneze Declaratia de Onoare solicitata la capitolul “Criterii de Excludere” din Apelul programului. Singura varianta ca noi sa putem depune candidatura este sa avem alt primar sa semneze acest document”, a precizat Marius Danga.

La randul sau, Florin Cantic, vicepreşedintele Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană 2021, a tinut sat raga o linie intre dosarul de candidature si dosarul in care este cercetat Gheorghe Nichita, presedintele acestei fundatii.

Procedurile amintite de domnul Danga se referă la fondurile structurale si la regulile pentru achiziții stabilite de UE. Ele ar trebui să preocupe mai mult pe cei care vor fonduri europene pentru aeroport, competitia pentru ECoC fiind stabilită după alte reguli. In cazul Fundației, ca în orice altă asociație președintele nu poate fi schimbat decât prin Adunarea Generală și, formal, până la o hotărâre definitivă a justiției, Nichita, ca și Adomniței, încă nu sunt condamnați. Nu astea sunt problemele dosarului nostru”, a spus Florin Cantic.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here