DLEP Iaşi a deschis programarea online a căsătoriilor pentru anul 2018

0
56

Miercuri, 20 septembrie, Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași a lansat posibilitatea de programare online a căsătoriilor civile pentru anul 2018. Astfel, pe site-ul www.dlep-iasi.ro, la secţiunea „Programare online căsătorii”, în maxim un minut viitorii miri pot alege ziua şi ora la care doresc oficierea căsătoriei civile. Rezervarea se face cu cel puţin 12 zile înainte de data oficierii căsătoriei, iar într-un interval de 15 minute pot fi programate două căsătorii, astfel încât serviciul competent din cadrul DLEP să aibă posibilitatea de a procesa toate solicitările.

Programarea online nu este obligatorie în vederea încheierii căsătoriei. Cu 10 zile calendaristice înainte de data căsătoriei, viitorii soţi au obligaţia de a se prezenta personal în faţa ofiţerului Stării Civile pentru a completa declaraţia de căsătorie şi a prezenta actele necesare. Ca un exemplu de calcul, dacă data căsătoriei va fi sâmbătă, 25 august 2018, dosarul trebuie depus joi, 16 august 2018.

În cazul în care căsătoria va fi cu un cetăţean străin, informaţii privind actele necesare şi programarea oficierii se obţin exclusiv la sediul Stării Civile Iaşi. Pentru a veni în sprijinul soţilor, DLEP Iaşi a publicat pe site-ul propriu „Ghidul căsătoriei”, care conţine informaţii utile, date despre actele necesare, procedura şi prevederile legale cu privire la încheierea căsătoriei.

De la lansarea aplicaţiei, în luna iulie 2013, au fost programate online 8.555 de căsătorii, din care numai pentru anul în curs 1.938.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

97 − = 91