“Doamna, Denisa mea mai trece clasa dacă n-are telefon?…”. Ajutati-i sa continue scoala!

0
63

Au venit la poarta casei… Au venit la domnul și la doamna. Ieri, ea… Azi, el… Amândoi cu ochi albaștri ca un cer pe care s-au strâns câțiva nori, dar care n-au acoperit Lumina. Amândoi în clasa a cincea. Nu au telefon, însă au griji de oameni mari. Și sunt tare triști că lipsesc de la ore. I-am îmbrățișat și m-am gândit că n-o fi bună școala asta online, dar pe ei îi doare că nu sunt ca ceilalți copii. Sunt mulți ca ei. Mai știu eu sigur o copilă frumoasă și silitoare din clasa a VII-a și o mamă îngrijorată care mă sună seara târziu, probabil la rugămințile fetei… “Doamna, Denisa mea mai trece clasa dacă n-are telefon?…”. Aș plânge dacă n-aș avea credința că Dumnezeu îi vede și că El mi-a dat gândul cel bun de a vă scrie… Iar. E-o vreme tulbure și oamenilor le e greu, dar haideți să îi ajutăm!...”, este mesajul unui cadru didactic din localitatea ieseana Tibana.

Lipsa tehnologiei necesare continuarii scolii in mediul online a ajuns si la urechile ministrului Educatiei care, recent, a luat decizia de a cumpara 250.000 de tablete şi laptopuri cu 150 milioane lei pentru elevii care nu au pe ce să facă ore online. Cum aceasta decizie se afla la acest moment sub forma unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei, este clar ca pana ce aceste beneficii vor ajunge la elevii defavorizati mai este cale lunga. În medie, unui elev ar urma să i se aloce o cheltuială de aproximativ 600 de lei, dacă toţi banii solicitaţi de la fondul de de rezervă al Guvernului vor fi cheltuiţi pentru această achiziţie, potrivit calculelor Edupedu.ro. Pana le vor iesi, si in practica, calculele celor din minister, haidti sa le intindem o mana de ajutor acestor copii.

Dacă aveți telefoane sau tablete pe care nu le mai folosiți, însă în stare de funcționare, puteti sa le donati pentru ca aceste dispozitive să ajungă la copiii din Țibana!

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here