Doar 10% dintre sarpante sunt autorizate. Peste 90% dintre inconstientii care conduc asociatiile din Iasi nu au cerut punerea in legalitate

0
66

Municipalitatea ieșeană continuă verificarea șarpantelor și a mansardelor de pe blocuri. În cursul anului 2018 Serviciul Asociații Proprietari au identificat 18 construcții noi de șarpante, în același interval de timp fiind solicitate și eliberate 162 certificate de urbanism pentru punerea în legalitate a  șarpantelor și a mansardelor existente.

În vederea protejării cetățenilor, până în prezent au fost dezafectate trei șarpante din zona Nicolina – CUG și două șarpante din zona Păcurari – Canta. Pentru construcțiile fără autorizare nu se eliberează autorizații de construire / dezafectare.

Pentru buna informare a locatarilor și în perspectiva eliminării neclarităților în ceea ce privește intrarea în legalitate s-au organizat întâlniri cu președinții și administratorii de asociații de proprietari / locatari pe zone ale orașului.

În cazul a aproximativ 100 de asociații de proprietari au fost introduse în listele de plată sumele necesare obținerii autorizațiilor de construire (proiectare, avize, expertize) sau a costurilor pentru dezafectare.

În Municipiul Iași au fost identificate 1.141 de șarpante și mansarde, din care doar 153 sunt autorizate. În privința șarpantelor, din 1.018 construite, doar 96 sunt autorizate.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here