Doctorita care reintregeste oameni a mai facut o minune. Sidonia Susanu i-a replantat piciorul amputat de tren, unui tanar de 16 ani

0
120

Echipa de medici plasticieni de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, condusă de medicul Sidonia Susanu, a făcut o nouă minune. Medicii i-au replantat piciorul amputat de tren unui adolescent de 16 ani, în urma unui accident feroviar cumplit petrecut marți, la Vatra Dornei.
Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagnostic de Politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng. Pentru leziunile cranio-cerebrale și toracice s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie, efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică. Gamba amputată a fost replantată. Sperăm că membrul îşi va păstra viabilitatea în următoarele 24 de ore, aceasta fiind confirmarea că membrul va fi viabil definitiv. Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, a declarat medicul Sidonia Susanu.
Potrivit martorilor, elevul avea căștile pe urechi și telefonul în mână, nu a fost atent și nu a observat apropierea trenului. Copilul a fost prins sub tren, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.
Acesta a ajuns la unitatea medicală ieşeană pe data de 17 ianuarie, imediat dupa accidentul feroviar şi a fost introdus direct în sala de operaţie. Aici, cadrele medicale au luptat nu mai puţin de 13 ore pentru a-i salva membrul inferior. Este vorba despre medicii care, în urmă cu aproximativ o lună, au mai reuşit să facă o minune: să replanteze mâinile unei fetițe implicate într-un tragic accident rutier.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here