Doctorul Marin Burlea a fost decorat post-mortem. Trupul acestuia va fi depus astazi în spitalul în care si-a petrecut cea mai mare parte a vietii

0
84

Reputatul medic pediatru Marin Burlea a fost decorat post-mortem, printr-un decret semnat de Presedintele Romaniei,domnul Klaus Iohannis.

In semn de inalta apreciere si recunostinta pentru exceptinala sa daruire pe care a pus-o,vreme de o viata,in slujba aproapelui,constituind un reper al practicii medicale si al invatamantului romanesc, Presedintele Romaniei a conferit post-mortem Ordinul Natinal „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, profesorului universitar doctor Marin Burlea.

Marin Burlea (foto BZI) s-a facut remarcat prin generozitatea si bunatatea de care a dat dovada de fiecare data, inclusiv atunci cand, in urma cu ceva timp, in mod benevol, a acceptat sa faca naveta de la Iasi la Tulcea pentru a se ingriji de copii bolnavi care au ramas fara medic pediatru in oras.

Medicul iesean Marin Burlea a decedat vineri dimineata la varsta de 69 de ani, in urma unor complicatii medicale.

Reparatie morala din partea Primariei Iasi

Odata cu decesul doctorului Marin Burlea, in spatiul public iesean au aparut voci care sustin ca in memoria marelui disparut ar trebui o apreciere si din partea comunitatii locale.  

Ii solicit public primarului Iașului, Mihai Chirica, să îi acorde profesorului Marin Burlea, post-mortem, distincția de cetățean de onoare al Iașului. E un gest necesar de reparație morală. Prea des aceste distincții se acordă în funcție de conjuncturi. Poate ar trebui să învățăm să ne prețuim, la timp și nu tardiv, adevăratele valori. Și poate ar fi cazul ca astfel de distincții să nu mai fie simple formalități, ci celebrări reale ale unor oameni fără de care Iașul ar fi incomplete”, sustine Marius Ostaficiuc, presedintele Organizatiei Municipale a PSD Iasi.

Pentru ultima oară, în spitalul în care si-a petrecut cea mai mare parte a vietii!

Potrivit fiicei medicului, Amfiteatrul Mare al Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași este locul în care va fi depus sâmbătă, în jurul prânzului, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea.

Slujba de înmormântare va avea loc luni, începând cu ora 10.00, la Biserica Adormirii Maicii Domnului-Vulpe, din strada Sărăriei nr. 40.

În jurul orei 12.30-13.00, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea va fi condus pe ultimul drum la Cimitirul Eternitatea din Iași, orașul care l-a adoptat definitiv.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here