DOCUMENT – Cinci manelisti si camatari din Iasi, verificati de ANAF pentru averi ilicite

0
80

Dintr-o lista cu primele 313 de persoane, manelisti, camatari si alti interlopi, ale căror averi nejustificate vor fi verificate de inspectorii ANAF in aceasta perioada, cinci dintre acestea sunt din Iasi.
ANAF a dat publicității distribuția pe județe a primelor 313 persoane verificate în cadrul “Programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal”(PFRF). În cadrul acestei operațiuni sunt vizate persoanele care, potrivit autorităților, afișează o avere mult mai mare decât cea pe care ar putea-o avea, conform veniturilor declarate la Fisc.
Cele mai multe astfel de cazuri vizate în prima etapă sunt în București (34) și Ilfov (31). În clasament urmează Suceava (14 persoane) și Buzău și Tulcea, cu câte 10.
În Prahova sunt vizate, deocamdată, șapte persoane, a căror identitate, evident, nu a fost dezvăluită de Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Decizia de verificare a persoanelor fizice cu risc fiscal a fost luată de conducerea ANAF ca urmare a analizelor de risc fiscal efectuate de Direcția Verificări Fiscale asupra persoanelor fizice, în cadrul programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari (PFAM), pe baza datelor disponibile privind veniturile declarate și alocările de fonduri (creșteri patrimoniale, achiziții, creanțe, cheltuieli etc.), în urma cărora au fost identificate și alte persoane fizice decât cele din grupul PFAM care prezintă risc de nedeclarare a unor venituri semnificative și sustragere de la plata impozitelor aferente.
Acum a venit momentul, după doi ani de pregătiri laborioase, să apăsăm și mai tare pedala luptei împotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalități ale vieții publice, maneliști, cămătari etc, cu toții fiind pentru noi doar contribuabili cu obligații declarative. Cu toții vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să facă dovada fiscalizării veniturilor cu care și-au construit averile”, a afirmat Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF.
În total sunt 5.400 de persoane vizate pentru prima serie de verificări. ANAF a înfiinţat opt servicii distincte de verificări fiscale dedicate programului, în structura direcţiei de verificări fiscale de la nivel central – Bucureşti, Ploieşti, Craiova, Galaţi, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, cărora le-a alocat 100 de posturi, şi a selectat primii 60 de inspectori care se ocupă exclusiv de acest program. Ei se vor ocupa de primele 313 cazuri supuse verificărilor.anaf_lista

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here