DOCUMENT. Sanctiuni aspre pentru asociatiile de proprietari din Iasi care blocheaza furnizarea agentului termic catre locatari

0
88

Veolia Energie Iași a pornit sezonul de încălzire pe 8 octombrie. Din păcate, nu toți clienții buni platnici ai operatorului local de termoficare se pot bucura de acest serviciu, si asta deoarece in unele scări de bloc există persoane care închid abuziv căldura (președinți / administratori de asociație sau locatari care au cheia de la subsol) iar in alte scări de bloc nu s-a permis pornirea căldurii de către un reprezentant al asociației de proprietari, pe motiv că locatarii nu doresc căldură, deși aceștia nu au fost consultați in vreun fel. Pentru a nu exista nicio confuzie, reprezentantii Veolia Energie Iasi au dorit să lămureasca aceste două situații.

Aparatele de măsură de la subsol sunt proprietatea Municipiului Iași, făcând parte din domeniul public al Primăriei, și ne-au fost predate nouă spre exploatare. Astfel, manevrarea acestor echipamente de către persoane neautorizate reprezintă CONTRAVENȚIE ce trebuie sancționată potrivit Legii de Poliția Locală. Amânarea furnizării căldurii după pornirea oficială a sezonului de încălzire este posibilă doar dacă ni se trimite o adresă scrisă din partea asociației de proprietari, însoțită de tabelul cu semnături din partea TUTUROR locatarilor racordați la sistemul centralizat de termoficare. Aceste condiții sunt stipulate de legislația și reglementarile în vigoare, pe care Veolia Energie Iași S.A. le respectă întru totul. O demonstrează și punctul de vedere al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), căreia i-am cerut să se pronunțe asupra celor două probleme”, a declarat Ana Maria Icatoiu, directorul comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi.
Așa cum se vede si din documentele atașate, nicio persoană în afara angajaților Veolia nu are voie, prin Lege, să manevreze aparatele de măsură sau vanele aferente acestora si, totodată, din momentul in care a fost demarat sezonul de încălzire, niciun membru al asociației de proprietari, cu sau fără calitate oficială, nu are dreptul să-i împiedice pe consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare să beneficieze de încălzire.veolia1-1000veolia2-1000veolia3-1000
Orice astfel de incalcare a legii din partea persoanelor neautorizate din cadrul unei asociatii de locatari, poate fi sesizata printr-un mesaj trimis pe pagina de Facebook a Veoliei, apelând gratuit 0 800 800 123, la adresa de email iasi@veolia.com sau la Biroul de Relații cu Clienții din Calea Chișinãului 25, etajul 1.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here