Doi ani cu Alexe la butoanele judetului. Dezamagirile baronul PNL- „Nu am apucat sa guvernam pe timp de pace. Totalitarian regimes bam, bam, bam“

0
94

Profitand de un eveniment public desfasurat la Palatul Culturii din Iasi, Costel Alexe, presedintele CJ Iasi, in prezenta unui auditoriu select format din cativa paraziti politici din esalonul doi al CJ si din familia largita, cativa rataciti cu priviri inteligente de prin PMP-ul local si de prin Guvernul plagiatorului Ciuca, a prezentat raportul de activitate al primilor doi ani din actualul mandat.
Alexe a inceput prin a puncta faptul ca pandemia, razboiul si astrele i-au limitat deciziile administrative.
Practic, până acum nu am apucat să guvernăm pe timp de pace, în condiții normale, și nu a existat perioadă în care să nu ne confruntăm cu situații extraordinare’’, a spus Alexe, spre stupoarea micii audiente, dupa care s-a avantat in a face pomelnicul proiectelor pe care el le-a scos din sertarele CJ.
Construim al doilea cel mai mare Aeroport din țară, după Aeroportul Otopeni. După 10 ani în care nu s-a făcut nicio investiție majoră, am prins ultimul avion și am obținut finanțare pentru un proiect de aproape 100 milioane de euro – construirea noului terminal T4. Am modernizat la standarde europene aproape 60 de km de drum județean pe loturile 1 și 2 din Axa rutieră strategică 1 Iași – Suceava și Axa rutieră strategică 2 Botoșani – Iași. Acestea sunt proiecte care în 2020 aveau un grad de implementare de 0 – 0,9% și, în doi ani, le-am adus la 90% – 100%. Lucrări de modernizare, reabilitare și întreținere au fost făcute, de asemenea, pe alți aproape 200 de kilometri din rețeaua județeană de drumuri. Implementăm cel mai mare proiect de investiții la nivel regional, în valoare de 509 milioane de euro, prin ApaVital, pentru a conecta comunitățile din județul la sistemul de apă și canalizare. După 30 de ani de la Revoluție, construim primul Parc Industrial administrat de Consiliul Județean Iași. Avem în implementare proiecte din domeniul sănătății cu o valoare de peste 46 milioane de euro, reabilitarea Spitalului de pediatrie ‘’Sfânta Maria’’ și extinderea UPU, investiții în echipamente și tehnologii moderne în cele 6 spitale coordonate de Consiliul Județean Iași. Am pus bazele unui proiect major din domeniul sănătății – Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară Iași. Suntem într-o etapă avansată și cu studiul de fezabilitate pentru noul Spital Integrat de Boli Respiratorii din Bucium. Prin DGASPC, avem în implementare 6 proiecte de închidere a centrelor rezidențiale și de transformare în centre de tip familial, un proiect în evaluare, 6 proiecte depuse spre finanțare. În premieră, am creat un fond de două milioane de lei, bani pe care i-am repartizat către 14 școli din 11 comune pentru a moderniza grupurile sanitare din unitățile de învățământ. Am operaționalizat Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor și astăzi colectăm selectiv de trei ori mai multe deșeuri decât o făceam în 2020. Avem depuse prin PNRR cererile de finanțare pentru reabilitarea clădirilor Filarmonicii de Stat “Moldova” și a Teatrului “Luceafărul’’. Am recâștigat președinția Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.’, a spus Alexe, nu inainte de a multumi lingailor care i-au fost aproape sau firmelor de casa care au avut bunavointa de a incasa, chiar si pe timp de criza. Niciun cuvant despre ieseni.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here