Doi condamnati din „Lotul UMF” au părăsit functiile, invocand sentinta data de Tribunalul Suceava

0
53

În urma sentințelor primite vineri, doi dintre șefii Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iași au fost nevoiți să renunțe la funcții. Daniela Druguș, directorul administrativ, a demisionat, iar Adrian Ciureanu, directorului Centrului de Comunicații s-a suspendat timp de 6 luni.

Daniela Druguş și-a dat demisia din funcție, dar va rămâne pe postul de conferențiar doctor la disciplina Economie Medicală. Ea a primit trei ani de închisoare cu suspendare după ce a fost găsită vinovată pentru abuz în serviciu şi luare de mită. Druguş ocupa funcţia de 11 ani. Ea a declarat că sentința este nedreaptă.

Celălalt condamnat în Lotul UMF, Adrian Ciureanu, a cerut suspendarea pe o perioadă de șase luni din funcție. El a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, trei infracţiuni de fals, o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de luare de mită. În urma contopirii pedepselor, a rezultat o pedeapsă de trei ani de închisoare, care a fost suspendată.

Dosarul judecat la Tribunalul Suceava a vizat modul în care a fost realizată o licitaţie privind achiziţionarea unei platforme de e-learning. Procurorii au precizat că şefii din UMF ar fi trucat respectiva licitaţie, unii primind, în schimb, şi mită.

În baza unor înţelegeri prealabile şi având concursul fraudulos al numiţilor Tănăsescu Laurian Gabriel (reprezentant al SC Euro Management Grup Bucureşti şi prieten cu Ciureanu), Pughin Corvin, Ciureanu Adrian, Vasile Astărăstoae au decis atribuirea ilegală a contractului de lucrări în favoarea firmei SC Maguay Impex SRL Bucureşti, cauzând un prejudiciu de şase milioane de lei UMF, bugetului statului şi Uniunii Europene“, au precizat procurorii, citați de „Adevărul”.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 68