Dorel Codina, noul director al proiectului ”Invest în Iași”

0
79

Dorel Codină, cel care a condus în ultimii cinci ani Parcul Industrial Miroslava este, începând de astăzi, 12 mai 2021, noul director al proiectului Invest în Iași. Alături de el, conducerea acestei campanii publice derulată de societatea civilă va mai fi formată din membri ai mediului de afaceri, ai mediului academic, fiind lansată o invitație și pentru autoritățile locale. Dorel Codină: ”Iașul se află în competiție cu regiuni din țară și străinătate pentru atragerea marilor investiții și nu este timp de pierdut”
 
Investiniasi.ro, proiect demarat în urmă cu aproape 14 ani de către antreprenorul Marius Alexa, are un nou board de conducere. Dorel Codină, cel care a condus în ultimii cinci ani Parcul Industrial Miroslava, a fost propus să preia conducerea acestui proiect de atragere de investiții pentru a valoriza și a aduce un suflu nou potențialului investițional din Iași. Scopul principal al proiectului Invest în Iași a fost încă de la început atragerea de investiții și investitori în Județul Iași, promovarea județului și a municipiului Iași ca destinație investițională și, de asemenea, misiunea proiectului a fost și aceea de a facilita interacțiunea dintre investitorii români și cei din străinătate.
 
Consiliu director format din oameni de afaceri și universitari ieșeni
 
Alături de noul director al programului Invest în Iași, proiectul beneficiază și de un consiliul consultativ reprezentativ, format din personalități ale mediului de business, ale mediului academic și administrativ. Astfel, din Consiliul Consultativ Invest în Iași vor face parte Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Gheorghe Pleșu, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Iași, Marius Alexa, antreprenor, fondatorul Invest în Iași și profesor asociat la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) Iași precum și profesorul Andrei Neștian, conferențiar dr. la FEAA.

Noul board director al proiectului se va întruni periodic pentru a se consulta și a stabili cele mai bune strategii pentru atragerea de investitori strategici în județul Iași. De asemenea, se vor adopta acțiuni concrete de promovare a Iașului ca beneficiar al investițiilor străine directe.

De asemenea, în proiectul Invest în Iași sunt implicați și studenți ai Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor și Facultății de Filosofie și Științe Social Politice.
 
Invitație pentru mediul de afaceri și autoritățile locale
 
Noua conducere Invest în Iași așteaptă o implicare activă a mediului de afaceri ieșean și autorităților locale în acest proiect al societății civile. 

Am spus «Da» fără să ezit invitației de a conduce acest proiect de promovare a Iașului investițional, invitație pe care mi-a făcut-o Marius Alexa. Este o continuare firească a muncii depuse în ultimii cinci ani la conducerea Parcului Industrial Miroslava unde, alături de Primăria Miroslava, am reușit să atragem zeci de investiții importante care vor genera mii de locuri de muncă. Tocmai de aceea, din postura de coordonator al acestui proiect, consider că cea mai bună modalitate de a avea succes în atragerea de noi investiții de anvergură în Iași este o bună conlucrare a societății civile, mediului de afaceri și administrațiilor locale. Conducerea județului a anunțat deja intenția de a dezvolta mai multe parcuri industriale, municipiul Iași are în vedere dezvoltarea unui alt parc industrial pe platforma Fortus iar mai multe primării din județ au, de asemenea, potențial investițional pentru diverse industrii. Noi vom încerca să fim un liant între tot acest potențial al județului Iași și eventualii investitori și ar fi excelent ca tot efortul acesta să fie făcut într-o viziune integrată la nivelul județului. Dacă reușim un parteneriat între cele trei părți: societate civilă, mediul de afaceri și administrație, Iașul va fi câștigător. Trebuie să fim pragmatici, agili și proactivi”, a declarat Dorel Codină, directorul Invest în Iași.

Acesta a mai adăugat că, în prezent, se duce o ”luptă” atât între România și țările vecine, cât și între regiunile din țară pentru atragerea investițiilor importante care ar putea veni în următoarea perioadă și că Iașul nu are timp de pierdut în această competiție.
 
Planuri mari pentru Invest în Iași
 
Printre acțiunile concrete care urmează să fie puse în practică în cadrul proiectului Invest în Iași se numără refacerea portalului investiniasi.ro, un catalog cu oportunitățile de business ale Iașului care să fie apoi promovate la nivel național și internațional, participarea la marile târguri de business internaționale, continuarea misiunilor economice internaționale precum și acțiuni de consultanță pentru creșterea mediului de business local sau consultanță pentru administrațiile locale în vederea stabilirii de politici publice de succes în atragerea investitorilor.
 
Despre Invest în Iași

Invest în Iași este o campanie publică gestionată de Asociația Pentru Economia Cunoașterii care promovează oportunitățile de investiție existente în Iași. Prin intermediul acestei campanii, se doreste facilitarea interacțiunii dintre oamenii de afaceri din România și cei din străinătate pentru a le uni forțele, rezultatele fiind crearea de noi afaceri și implementarea unor proiecte cu impact semnificativ asupra mediului local.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here