Dosar penal deschis pentru ucidere din culpa, in cazul pilotului de raliu Adrian Raspopa decedat in accident la Iasi

0
46

A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă după ce pilotul Adrian Răspopa a decedat la spital din cauza unui accident rutier produs la Hadâmbu, în timpul unei probe speciale a Raliului Iaşiului.

,,Având în vedere decesul pilotului la Raliul Iaşiului, ce a avut loc la data de 4 septembrie, poliţiştii au întocmit dosar penal de ucidere din culpă, fiind dispusă necropsia în vederea stabilirii cauzei decesului şi luării măsurilor legale care se impun”, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Sâmbătă, autovehiculul în care se aflau Adrian Răspopa şi copilotul Cosmin Diacu a intrat într-un cap de pod la Hadâmbu, după care a avut o ieşire violentă în decor. În urma accidentului, pilotul a rămas încarcerat, iar copilotul a ieşit singur din maşină. Ambele persoane au fost transportate cu un elicopter la Spitalul ,,Sfântul Spiridon” din Iaşi. Acolo, medicii au constatat că Adrian Răspopa a suferit multiple leziuni grave la nivelul bazinului, abdomenului şi traumatisme cranio-cerebrale, fiind în comă.

Pilotul Adrian Răspopa a fost resuscitat timp de două ore, însă, din cauza rănilor grave suferite, acesta nu a mai putut fi salvat. Acesta avea vârsta de 41 de ani, conducând de la nouă ani. A participat la primul concurs de raliuri când avea 18 ani.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 77