Doua luni de haos in intersectia din Podul Ros. Se inlocuiesc sinele de tramvai

0
54

În această săptămână au început lucrările de inlocuire a şinelor de tramvai in intersectia din Podu Roş, in conditiile in care traseul de tramvai Nicolina – CUG este complet. Pe zona pe care se inlocuieste sina, una din cele mai aglomerate din punctul de vedere al traficului, se va lucra pe etape vizând tronsoane separate. În acest moment se lucreză la decaparea asfaltului şi demontarea şinelor vechi de pe sectorul podului peste râul Bahlui. Săpături au fost demarate şi pe un tronson al liniei spre strada Ţuţora. Întreaga zonă de şantier este împrejmuită şi semnalizată, circulaţia auto fiind suspendată pe zona dintre cele două peroane ale podului care delimitează liniile de tramvai. După definitivarea lucrărilor de decapare, se va consoilida placa de beton a podului, vor fi montate liniile noi şi apoi încastrate într-un nou strat de beton, urmând ca la final întreaga zonă să fie asfaltată.

Tot în cadrul acestor lucrări este inclusă şi modernizarea şinelor din zona de macaz în care se intersectază traseul dinspre strada Ţuţora şi cel dinspre Nicolina, prin rond.

Am început lucrările încă din week-end. Circulaţia este îngreunată în acestă zonă şi vom acţiona pentru a perturba cât mai puţin traficul. Se va lucra pe tronsoane, în mod similar cum s-a procedat şi pe partea dinspre Nicolina a rondului pentru a păstra tot timpul funcţional sensul giratoriu”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica. Conform planificărilor de şantier, lucrările la şină în Podu Roş vor dura minim două luni.

În arealul pasarelei vor urma construcţia a două platforme pietonale în exteriorul rampei spre Podu Roş. Practic, prin dezafectarea trotuarelor actuale de pe zona pasajului dintre Aleea Rozelor şi bretelele de legătură spre Nicolae Iorga se lărgeşte partea carosabilă şi vor fi create noi suprafeţe pietonale pe ambele sensuri prin construcţia de pasarele care vor cuprinde şi piste de biciclişti. Vor urma, de asemenea, lucrările de amenajare a trotuarelor şi montarea stâlpilor de iluminat în exteriorul pasajului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here