Doua zile de simulare a Evaluarii Nationale. Calendarul simularii la nivelul judetului Iasi

0
58

In zilele de 5 și 6 martie, cei peste 8100 de elevi de clasa a VIII-a din județul Iași vor susține cea de-a doua simulare a Evaluării Naționale 2018, aceasta fiind organizată de MEN, la nivel național. Prima simulare, cea din decembrie 2017, a fost derulată la nivel județean, fiind organizată și coordonată de ISJ Iași.

Simularea națională va fi organizată in 181 de unități școlare de pe raza județului Iași și urmărește familiarizarea elevilor cu rigorile Evaluării Naționale si mai ales optimizarea rezultatelor obținute de acestia la finalul studiilor gimnaziale. Probele scrise vor începe la ora 9.00, fiind programate astfel: luni, 5 martie – limba și literatura română, iar marți, 6 martie – matematică, durata fiecărei probe fiind de 2 ore din momentul finalizării distribuirii subiectelor către candidați. Transmiterea subiectelor către unitățile școlare va fi asigurată de Centrul Național de Evaluare și Examinare, din cadrul MEN.

Rezultatele elevilor la această simulare vor fi riguros analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul Consiliului Profesoral din fiecare școală, în vederea adoptării acelor măsuri specifice ce vor contribui eficient la îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor de clasa a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor și părinților în data de 16 martie. Notele obținute vor fi trecute în catalog numai la solicitarea scrisă a  elevului. 

Organizarea și desfășurarea în condiții optime, în fiecare unitate de învățământ, a simulării Evaluării Naționale vor fi monitorizate de Inspectoratul Școlar, prin inspecții tematice de control ce se vor derula în numeroase școli, atât din mediul urban, cât și din cel rural.  

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 55