Draga Olteanu Matei si Brigada Diverse intra in actiune pe scena Ateneului din Iasi

0
60

Luna dedicată femeii continuă la Ateneu, iar invitata specială ce va păși pe scena „Radu Beligan”, Draga Olteanu Matei invită pe toți ieșenii la o întâlnire de suflet cu domnia sa și cu trupa de teatru pe care o păstorește: Trupa Birlic din Fălticeni. Surprizele culturale continuă , iar programul săptămanii următoare este unul ofertant:afis BD in alertă-1000

Proiecție de film „BD în alertă”, joi, 23 martie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 10 lei

„Brigada Diverse în alertă”, prescurtat uneori B.D. intră în acțiune, este un film de comedie românesc din 1970, regizat de Mircea Drăgan. Rolurile principale sunt interpretate de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Jean Constantin și Iurie Darie.

Filmul este primul din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: furtul unui cățel și dispariția unei broșe. În ambele cazuri, rezolvarea acestor mărunțișuri a dus la descoperirea unor infracțiuni de mai mare importanță și anume uciderea șefului unui serviciu comercial de la o întreprindere (unde se petreceau delapidări) și furtul sistematic de mărfuri din Magazinul Universal Victoria.

Filmul este împărțit în două părți: Femeia fără semnalmente și Văduve cu termen redus și prezintă rezolvarea a două cazuri de către membrii Brigăzii Fapte Diverse a unei secții de miliție: căpitanul Panait (Toma Caragiu), plutonierul Căpșună (Sebastian Papaiani), sergentul-major Cristoloveanu (Dumitru Furdui) și câinele lup Costel.

Comedia începe cu eliberarea din închisoare a celor trei prieteni: Gogu Steriade (Dem Rădulescu), Trandafir (Puiu Călinescu) și Patraulea (Jean Constantin). Deveniți liberi, ei afirmă că vor să se schimbe și să lucreze legal, dorind să obțină ocupații artistice și culturale (Patraulea ar vrea să devină cântâreț și prestidigitator, Trandafir să ajungă instructor artistic la un ansamblu care face deplasări în străinătate din când în când, iar Gogu un simplu ghid la ONT pentru turiștii străini). Cei trei borfași își stabilesc ca principală prioritate însurătoarea.

Comedia „B.D. în alertă” în regia lui Mircea Drăgan, va fi proiectat joi, 23 martie 2017, de la ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.Afis Printesa Urbana Ateneu-1000

Triplă lansare de carte „Sâmbătă, respirăm la Ateneu”– Prințesa Urbană, sâmbătă, 25 martie, ora 10.30 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, intrarea gratuită

Sâmbătă, 25 martie, la Ateneu o întâmpinăm pe cea mai apreciată mămică din mediul virtual: Prințesa Urbană revine la Iași pentru o triplă lansare de carte.

Pregătim un moment special de lectură și teatru pentru cei mici, iar pentru cei mari vor vorbi pe scenă alături de Prințesă trei femei extraordinare: Ioana Nichifor, reprezentant al Ateneului, Diana Sanda Mihalcea, realizator TV și mamă, Tuca Petronela, antreprenor și mamă, Alexandra Ali, blogger și mamă.

Se va povesti despre viața de familie, despre cât de greu (uneori) și de frumos (aproape întotdeauna) este să fii femeie, despre cărțile „Miercuri, respirăm” și „Mami, e gata”.

Vom avea parte de gustări delicioase, de multe surprizeși pentru cei mici și pentru mămici, vom putea face poze și povesti după placul inimii.

Întindem covorul roșu și vă așteptăm la o întâlnire de rang înalt, sâmbătă, 25 martie, de la ora 10.30 în Foaier și în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași. Intrarea este liberă, iar distracția – garantată!afis Complet Alb ora 19.00-1000

Spectacol de teatru senzorial „Complet alb”, regia Octavian Jighirgiu, vineri, 24 martie, ora 16.00  și ora 19.00, sâmbătă, 25 martie, ora 16.00 și ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”

Asociaţia ARTES şi Universitatea Naţională de Arte „G. Enescu”, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor, filiala Iaşi, având sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, anunţă continuarea proiectului cu spectacolul de teatru senzorial „COMPLET ALB”!

Proiectul continuă cu reprezentaţia ce va fi găzduită de Ateneul Iaşi, vineri, 24 martie, ora 16.00 și ora 19.00 și sâmbătă, 25 martie 2017, ora 16.00 și ora 19.00.

Proiectul marchează o triplă premieră: pentru prima oară la noi în ţară este pus în scenă un spectacol cu un scenariu după José Saramago. În plus, pentru ca universul ficţiunii din romanul „Eseu despre orbire” să ajungă cât mai bine la public, artiştii din proiectul „COMPLET ALB” au decis ca spectacolul să fie o experienţă singulară, bazată pe senzorialitate. Cel de-al treilea element de noutate îl constituie itinerarea unui spectacol de teatru profesionist în mai multe instituţii publice, inclusiv un spaţiu de detenţie.

Povestea unor oameni care orbesc pe neaşteptate este redată publicului nu doar prin văz, prin imagine, ci şi prin sunet, miros, atingere, spectatorii putând experimenta ei înşişi, legaţi la ochi, întâmplările iniţiatice ale personajelor orbite de lumină.

„COMPLET ALB” spune istoria unor oameni, ca noi toţi, care aleargă de colo-colo, preocupaţi, stresaţi, presaţi de iluzii; oameni care vieţuiesc, întinşi între amintiri şi proiecţia himerei de mâine. Ei bine, acestor oameni li se oferă darul orbirii, altfel spus, libertatea de a fi (cu) ei înşişi. Au şansa de a trăi în sfârşit, nu de a supravieţui, de a fi în prezent, responsabili 100%, perfect conştienţi. Iar ei… veţi vedea. Este o poveste spusă altfel decât în teatrul obişnuit, o poveste cu foi albe, dar nu complet!, pe care fiecare e invitat să-nceapă să-şi scrie prezentul, cu lumina vederii interioare.

Proiectul „COMPLET ALB” este beneficiar al fondurilor nerambursabile oferite de Primăria Municipiului Iaşi şi a primit această finanţare graţie singularităţii sale pe plan naţional.

„COMPLET ALB”

scenariu de Ana-Maria Nistor după José Saramago

concept şi regie: Octavian Jighirgiu

distribuţia: Andreea Darie, Alexandru Dobynciuc, Andreea Enciu, Ancuţa Gutui, Ovidiu Ivan, Theodor Ivan, Cătălin Ştefan Mândru, Daniel Onoae

Muzică şi sound design: Ana Teodora Popa, Teodor Maxim

Regie tehnică: Alexandru Amargheoalei

Concept video: Andrei Cozlac

Asistenţă video: Marian-Mina Mihai

Identitate vizuală: Rică Asanache

Fotografie: Vladimir Negru

Proiect finanţat de Primăria Municipiului Iaşi prin Programul Anual de Finanţare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizaţiile nonguvernamentale din Municipiul Iaşi.

Prețul biletelor este de 35 de lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.kompostor.ro

Pentru reprezentația de sâmbătă, 25 martie, ora 19.00 nu mai sunt bilete disponibile.afis Ali Baba si cei 40 de hoti-1000

Spectacol pentru copii „Ali Baba și cei 40 de hoți”, Marionnette Show, duminică, 26 martie, ora 11.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 8 lei

Misterioasa poveste a vestitului Ali Baba îi invită pe copii într-o atmosferă aparte unde personajele sunt unele captivante. Atunci când frumoasa Morgana rămâne fără stăpân și fără un acoperiș deasupra capului, Ali Baba este cel care îi întinde o mână de ajutor și o primește în casa lui. Ce se întâmplă oare atunci când neînfricatul Ali Baba descoperă peștera fermecată în care se află bogății nenumărate? Dar povestea Morganei și a lui Ali Baba se va sfârși oare cu bine?

Haideți să descoperiți alături de noi o lume diferită și misterioasă, duminică, 26 Martie, ora 11:00, la Ateneul din Iași!

Idei importante vor reține copiii din acest spectacol, de exemplu că lăcomia nu duce spre prosperitate, că trebuie să fim ponderați și că astfel vom reuși să fim cu adevărat împliniți și fericiți, că dragostea învinge întotdeauna și că relația din frați/surori este una strânsă care nu se poate pierde niciodată.

Trupa Marionnette Show vă invită la spectacolul pentru copii „Ali Baba și cei 40 de hoți” , în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”. Duminică, 26 Martie 2017, ora 11:00.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.afis Draga Olteanu Matei-1000

„O întâlnire de suflet cu Draga Olteanu Matei, regizorul Ovidiu Cuncea și Trupa de teatru Birlic” duminică, 26 martie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 20 lei/ 15 lei cu reducere

Draga Olteanu Matei, invitata specială a lunii martie, alături de Ovidiu Cuncea, aduc la Ateneu Trupa de teatru Birlic din Fălticeni, cu spectacolul “Harap-Alb”. O adaptare modernă după basmul lui Ion Creangă, piesa a obținut la sfârșitul anului trecut Marele Premiu, Trofeul Festivalului Național de Teatru pentru Copii și Tineret LUDICUS Mioveni-2016 și premiul pentru regie.

Spectacolul „Harap-Alb”, după Ion Creangă, în regia lui Ovidiu Cuncea:

„Unde altundeva putem descoperi o viață ideală, dacă nu în basme? Cine nu și-ar dori o viață de poveste? Eu unul, cu siguranță! (fără știri, taxe, cu prinți, prințese și… balauri). În fine, dacă v-am făcut poftă de antiteză, vitalitate, ludicitate, de o aventură demnă de Ion Creangă, să zicem… ” (Ovidiu Cuncea)

Trupa de teatru Birlic a Asociației Fălticeni Cultural vă prezintă „Harap-Alb”, o piesă regizată de Ovidiu Cuncea, actor al Teatrului Național București.”

Evenimentul ce va avea loc duminică, 26 martie, de la ora 19.00, va rememora unele dintre cele mai iubite roluri ale marii actrițe, care ne va împărtăși din bucuria dumneaei de a fi pe scenă și despre bucuria de a susține energia tinerilor care prețuiesc arta și o dăruiesc cu emoție pe fiecare scenă.

Vă invităm, așadar, duminică, 26 martie, de la ora 19.00, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului la o întâlnire cu și despre Draga Olteanu Matei, și Trupa de teatru Birlic, al cărei părinte spiritual este.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 20 lei/ 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

29 + = 38