Drama in folk-ul iesean. A murit artistul Radu Stefan

0
101

A plecat spre stele cantautorul iesean Radu Stefan, la doar 58 ani. Vestea a cazut ca un trasnet printre iesenii care l-au cunoscut pe artist.

“Am fost vecini, am crescut împreună. Fiecare am plecat pe drumul lui, dar de câţiva ani eram din nou vecini. Ne întâlneam deseori şi la evenimente culturale., A fost şi invitatul Asociaţiei Universul Prieteniei. Puţini ştiu că minunata melodie “Ninge pe Moldova” era creaţia lui Radu Ştefan, pe versuri de Mihai Haulica. Ai plecat Răducu în anotimpul în care “ninge pe Moldova” . Era unul dintre Oamenii la care ţineam mult, iar dispariţia lui a lăsat un mare gol în sufletul meu. Dumnezeu să te odihnească!”, Rodica Rodean.

“Of,ce veste trista…nu am stiut…cand s-a intamplat? Dumnezeu il asteapta sa cante cu ingerii!!! O voce minunata plecata prea curand, Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul bland!!!”,Liviu Ene

“Drum bun , Radu Stefan…rămân melodiile și amintirea unui om bun…Moarte, când te oprești??”, Bogdan Pintilie

In vara acestui an, Radu Stefan, cel care a compus “Ninge pe Moldova”, a fost internat in stare grava la Institutul Regioal de Oncologie Iasi. Avea nevoie urgent de sange pentru ca medicii sa ii poata da tratament sau sa il opereze deoarece era anemic.

Radu Stefan este unul dintre cei mai longevivi folkisti ai Iasului, bine cunoscut publicului înca din anii ’80, ca solist al grupului Sintex, inima Cenaclului Columna, condus de Petru Frasila.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here