Drepturile de autor în sectorul IT&C, dezbătute la Iași pe 14 martie

0
97

Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) sunt așteptate la Iași pentru a discuta cu dezvoltatorii de software si aplicații în cadrul conferinței „PRIA IT&C and Intellectual Property 2018”, în data de 14 martie, la Hotel Unirea.

Evenimentul este dedicat dezbaterii proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, la care vor participa peste 100 de specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai companiilor de IT.

„ Va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitală si protecție IT&C din regiune. Astfel, va deveni cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C. Lectori invitați sunt Nicoleta NUȚU (Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania) Răzvan CÂȘMOIU (Director, Direcția Expertize, Constatări, Economic și Organizare- ORDA), Adrian NEGOIȚĂ  (Director, Director Directia Brevete de Invenție-OSIM),  Traian LUCA (CEO și co-fondator Gemini CAD Systems),  prof. univ. dr. Eugen Neculai SEGHEDIN (Prorector, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi).” au precizat organizatorii

De asemenea, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, au fost invitati să ia parte la eveniment pentru a prezenta planurile municipalității în acord cu investitiile pe care le fac companiile IT&C în Iași.

În zilele noastre, industria digitalizată  creează o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța, de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală – cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.” au adăugat organizatorii.

Companiile IT&C, fie că sunt multinaționale sau startup-uri, dar și companii românești deja consacrate, pot afla în cadrul acestei conferințe tot ceea ce au nevoie să știe despre „cloud computing”, studii de caz, licențe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului dar şi modalități de înscriere pentru participare, se pot găsi pe

https://priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-iasi-2018/

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here