Drumuri inzapezite in judetul Iasi. Locuitorii din mai multe comune, blocati in case

0
77

La mai bine de 40 de ore de la prima ninsoare care a cazut in judetul Iasi, mai multe tronsoane de drumuri comunale si judetene din judetul Iasi sunt impracticabile.   

In urma cu o ora au fost redate circulației tronsoanele de drum județean Lespezi-Vânători și Lespezi-Sirețel, blocate noaptea trecută din cauza viscolului.

Rămâne închis DJ 208 G, pe segmentul dintre localitațile Heleșteni și Kogălniceni. Aici drumarii vor interveni cu utilajele în cel mai scurt timp pentru a-l deszăpezi. O alta problema se inregistreaza, partial, pe drumul care face legatura intre Iasi si Tansa.

Pe celelate drumuri județene traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, echipele lucrând pentru lărgirea drumurilor deszăpezite. În județ se intervine cu 22 de autobasculante dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant, 10 autogredere, 6 autofreze, 8 încărcătoare frontale şi, în cazul în care va fi necesar, se va putea folosi și o automacara.

Înainte de a porni la drum, conducătorii auto se pot informa despre starea carosabilului sunând la numărul de telefon 0332/411845 al Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene Iaşi, sau pot accesa acest link pentru a vedea, în timp real, zonele în care intervin utilajele de deszăpezire.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here