Dupa ce Silk District a distrus domeniul public, Chirica coboara din pod masurile de reducere a poluării și mizeriei create de șantiere

0
109

Primarul Mihai Chirica a dispus Direcției Arhitectură și Urbanism să pună în vederea tuturor companiilor private și publice sau persoanelor fizice care fac lucrări care presupun săpături în șanț deschis, respectiv decopertări și acumulări mari de pământ, care se poate transforma în praf sau noroi, să ia și măsuri pentru reducerea poluării și mizeriei. Concret, depozitele temporare de pământ rezultate din săpături trebuie să fie așezate pe o membrană de protecție și să fie acoperite cu folii, astfel încât particulele fine să nu fie antrenate de vânt sau precipitații.

Această dispoziție privind organizarea lucrărilor de șantier va trebui să vină în completarea Certificatelor de Urbanism și Autorizațiilor de Construire care vor fi emise în viitor, în concordanță și cu prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 321 / 2017 privind aprobarea Regulamentului privind respectarea condițiilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construcții în Municipiul Iași.

Masurile dispuse de primaul Mihai Chirica vin imediat ce mai multe santiere mari din municipiul Iasi s-au finalizat, si odata cu ele si mizeria si distrugerea domeniului public, cum este cazul proiectului imobiliar Silk District.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 − 40 =