Echipa de conducere a USAMV Iaşi s-a reîntregit cu noii decani

0
57

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) s-a încheiat, astăzi, etapa de selecţie a Decanilor celor patru facultăţi. Astfel, la Facultatea de Agricultură comisia de concurs a desemnat câştigătorul în persoana conf. univ. dr. Denis-Constantin Țopa, la Facultatea de Horticultură cel mai bun plan managerial a fost considerat cel al conf. univ. dr. Liviu-Mihai Irimia, la Facultatea de Zootehnie, decan va fi în continuare prof. univ. dr. Paul Corneliu Boișteanu, iar la Facultatea de Medicină Veterinară prof. univ. dr. Mihai Mareș va ocupa această funcţie până în 2024.

Toţi candidaţii care s-au înscris la concursul pentru funcția de Decan în mandatul 2020 – 2024 și care au primit avizul de conformitate legală au fost intervievaţi astăzi, 19 martie 2020, de către comisia de concurs, prezidată de Rectorul USAMV. Conform normelor privind organizarea concursului pentru selectarea Decanilor, în urma concursului public, cei selectați vor fi supuşi validării Senatului universitar, în ședința de mâine, 20 martie 2020. Este considerat validat candidatul care întruneşte majoritatea simplă a voturilor senatorilor prezenţi, cu îndeplinirea condiţiei de prezenţă a 2/3 din numărul total de membri ai Senatului. Dacă Senatul nu validează candidatura propusă, procedura de alegere se reia.

După validare, Decanii sunt investiţi în funcţie prin decizia Rectorului şi preiau prerogativele funcţiei după încheierea contractului de management cu Rectorul universităţii.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

58 + = 65