Edilul şi angajaţii unei primării din Vaslui pleacă cu randul la muncă în străinătate pentru a-şi spori veniturile

0
68

Primarul şi angajaţii unei primării din judeţul Vaslui pleacă, prin rotaţie, pentru perioade de trei luni, la muncă în străinătate, la cules de fructe, flori sau ca şoferi, pentru a-şi spori veniturile, în condiţiile în care salariile din ţară, de 600-700 de lei, sunt considerate prea mici.
Potrivit primarului din Drânceni, Gelu Pecheanu (PNL), angajaţii Primăriei au găsit o metodă prin care pot să îşi sporească veniturile obţinute din salarii, de 600-700 de lei pe lună. Astfel, aceştia – de la contabil până la asistent social şi şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă – pleacă, prin rotaţie, câte trei luni la muncă în străinătate, perioadă în care îşi pot lua, conform legii, concediu fără plată de la Primărie.
În prezent, potrivit reprezentaţilor Primăriei, sunt la muncă în străinătate asistenta socială, care lucrează într-o seră cu flori din Germania şi câştigă 1.200 de euro pe lună, şi şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă, care obţine un venit de 2.000 de euro ca şofer de TIR.
Primarul Gelu Pecheanu susţine că va urma şi el, în această primăvară, exemplul salariaţilor, pe care îi înţelege foarte bine şi chiar îi apreciază pentru ingeniozitate.
“Nu pot fi decât solidar cu colegii mei, cu echipa mea de la Primărie, cu care lucrez de 16 ani în administraţie. Salariile de aici, din România, sunt de mizerie şi angajaţii trebuiau să găsească soluţii de criză ca să poată să trăiască şi să-şi plătească datoriile. Mai am câteva lucruri de pus la punct în Primărie, ca la început de primăvară, după care plec şi eu la muncă în străinătate pentru trei luni. Am fost la un schimb de experienţă în Spania şi mi-am făcut relaţii, aşa că îmi găsesc de treabă”, a declarat primarul Gelu Pecheanu.
Primăria Drânceni, comună situată la graniţa de est a României, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, are în prezent 22 de salariaţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here