Educație pentru examene sau educație pentru succes?

0
81

Pentru social-democrații ieșeni educația reprezintă mereu o prioritate. Departamentul Educație și Cultură din cadrul Partidului Social Democrat Iași a organizat ieri o primă dezbatere pe acest domeniu de activitate având ca principală temă „Educația pentru examene sau educația pentru succes”. 

Întâlnirea a fost moderată de inspectorul școlar general adjunct Sergiu Enea, coordonatorul Departamentului, care a punctat faptul: „Educația pentru examene poate oferi un fundament solid de cunoștințe și abilități necesare pentru a reuși într-un mediu academic, dar educația pentru succes se concentrează mai mult pe dezvoltarea competențelor sociale, emoționale și practice care sunt cruciale pentru viața reală și cariera profesională. O abordare echilibrată care integrează elemente din ambele perspective ar putea fi cea mai benefică pentru elevi, pregătindu-i atât pentru examene, cât și pentru succesul în viață”.

Dezbaterea a generat un dialog viu și incitant între toate categoriile de actori implicați – decidenți politici, coordonatori de instituții de învățământ, părinți, absolvenți, elevi și a oferit cadrul unei platforme de soluții și idei pentru un viitor solid și de calitate pentru copiii noștri.

Încercăm să discutăm cu toate categoriile implicate în actul educațional pentru a veni cu soluțiile așteptate la problemele existente. În momentul de față s-au făcut pași pentru ca discrepanțele dintre mediul rural și urban să nu mai existe, dar încă mai este mult de lucrat. Avem nevoie de o strategie coordonată eficient la nivel județean pentru a obține performanță, dar și pentru a reduce abandonul școlar”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași.

Trebuie să discutăm despre infrastructura din educație. Îmi doresc ca o fetiță care se naște în ultimul cătun din județul Iași să aibă aceleași șanse la dezvoltare și educație ca o fetiță care se naște într-un cartier scump al municipiului Iași. Scopul educației este să asigure succesul copilului”, a punctat și Bogdan Balanișcu, secretar de stat, președinte PSD Municipiul Iași.

 

 

 

 

Printre vorbitori s-au mai numărat Genoveva Farcaș, cadru didactic la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” și fost inspector școlar general în cadrul ISJ Iași, Gabriela Nedelcu, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Iași, Mihaela Ivancia, prodecan Facultatea de Ingineria Resurselor Animale, Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi și Costel Marian Dalban, consilier municipal în Consiliul Local Iași și cadru didactic la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here