Efectele furtunii de la Iasi: arbori cazuti peste tramvaie, ornamente ale cladirilor aruncate pe trotuare si mai multe masini distruse

0
58

În urma ploilor însemnate cantitativ și intensificărilor vântului din după amiaza zilei de 23 iunie 2017, în intervalul orar 14.00 – 15.30, când municipiul Iași a fost sub o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu, s-au produs mai multe pagube materiale în diferite zone ale orașului. Dintre acestea, cele mai însemnate au fost: pe bd. Carol I (în zona Casei Armatei), unde s-a rupt un arbore peste rețeaua de fir contact a tramvaielor și peste un autoturism, circulația fiind întreruptă temporar; pe str. Belvedere, unde un arbore a deviat temporar circulația; pe str. Cuza-Vodă, ornamentele fațadelor imobilelor din zonă au dus la întreruperea temporară a circulației; în zona Râpa Galbenă (Club RS), un copac a avariat un autoturism; pe str. Cloșca s-a desprins un acoperiș care a avariat două autoturisme; pe str. Vasile Lupu, nr. 109, un arbore a avariat un autoturism; pe bd. Nicolina, nr. 13, un arbore a căzut pe o alee, circulația pietonală fiind întreruptă temporar; pe str. Nicolina, nr. 52, un arbore căzut a întrerupt temporar circulația pietonală; în Parcul Copou, vântul puternic a smuls mai multe crengi din arbori; la intersecția str. Victor Babeș cu str. Turcu un arbore căzut a întrerupt circulația pe un sens; pe stradela Grădinari, trei arbori au căzut, unul din aceștia provocând pagube materiale minore la un imobil; pe str. Aurel Vlaicu, vântul puternic a smuls o bucată din acoperiș de pe Școala „Dimitrie Cantemir”, fără a provoca alte pagube materiale.

În acest moment, echipe ale SC Servicii Publice SA, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași și ale SC Salubris SA Iași sunt în teren în zonele menționate mai sus pentru îndepărtarea arborilor și a crengilor căzute din cauza vântului puternic, precum și a resturilor materiale desprinse din imobile. De asemenea, în zonele afectate, echipaje ale Poliției Locale, ale Jandarmeriei și ale Poliției Rutiere sunt prezente pentru a dirija circulația rutieră și pietonală în condiții de siguranță. Echipaje ale Companiei de Transport Public sunt în acest moment în zonele unde furtuna a afectat căile de rulare a tramvaielor și verifică macazurile. Nu s-au înregistrat victime.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 − 78 =